Sammatissa, kirkonkylässä vietetään lauantaina 8.4.2017 kello 10-14 Kotokontupäivää.

Jaakko Saari ehti palvella Sammatin seurakunnassa yli 22 vuotta.

Isä-Jaakon sana ja saarna ilmestyi maaliskuussa Jaakko Saaren 70-vuotispäivän kunniaksi.

Sammatin alueseurakunta, tiedote 31.3.2017

Sammatin Kotokontupäivänä la 8.4.2017 saatavana myös kirjauutuus

Jaakko Saari: Isä Jaakon sana ja saarna

Emerituskirkkoherra Jaakko Saari on Kotokontupäivänä tavattavissa Sammatin koululla. Hän esittelee kirjaansa Isä-Jaakon sana ja saarna, joka ilmestyi maaliskuussa, 70-vuotispäivän kunniaksi. Nyt on mahdollisuus hankkia kirjauutuus omaksi, saarnamiehen signeerauksella varustettuna.

Papin ja seurakunnan välisen vuorovaikutuksen ytimessä ovat saarnat. Puheet, jotka koskettavat sieluja, ottavat joskus kantaa ajankohtaisiin aiheisiin ja antavat valoa arkeen. Kerran puhuttuna hyväkin teksti katoaa – kuulija ei voi palata siihen, vaikka haluaisikin. Nyt tekstit ovat luettavissa, uudelleen koettavissa.

Jaakko Saaren saarnakokoelman materiaalina ovat hänen Sammatin vuosina pitämänsä saarnat ja puheet. Niistä on valittu parhaat, ajattomimmat, puhuttelevimmat. Kirjassa on 224 sivua, joitakin valokuvia, pääpaino on tekstillä. Kirjan on toimittanut Liisa Laurila.

Isä-Jaakon sana ja saarna on Jaakko Saaren kirja. Tekstien kautta tulee tutuksi luova, idearikas ja monipuolinen Kauko Jaakko Kustaa Saari, uskossaan tinkimätön kristitty.

Sammatin pitkäaikaisin kirkkoherra

Jaakko Saari valittiin Sammatin kirkkoherraksi vuonna 1989. Lähtösaarnan hän piti syyskesällä 2011. Jaakko Saari ehti palvella Sammatin seurakunnassa yli 22 vuotta. Hän asui pappilassa ja oli mukana seurakuntalaistensa elämässä niin sielunhoitajana kuin lähimmäisenäkin. Jaakko Saari teki Sammatin seurakunnasta kulttuuriseurakunnan. Hän nousi saarnastuoliin ja puhui voimallisia sanoja. Hän tutki Elias Lönnrotin elämäntyötä ja erityisesti Lönnrotin virsiä. Lönnrotin tavoin hän oli mukana kirkon korjaustyössä, rakentamassa seurakunnalle tulevaisuutta.

Työnsä ohella Jaakko Saari toimi sammattilaisissa järjestöissä ja oli mukana yhteisissä hankkeissa. Hän vastasi seurakunnan osuudesta Sammatin Historian Tuki ry:ssä. Hänen kaudellaan juhlittiin 200-vuotiasta Lönnrotia, kunnioitettiin kirkon 250-vuotista historiaa ja vietettiin Sampojuhlia. Jaakko Saari aloitti kulttuuripitoisten Piponius-seurojen perinteen ja kokosi tapahtumaan nimekkään puhujajoukon. Jaakko Saaren Sammatin vuosiin mahtuu myös väitöskirja, kansainvälisiä asiantuntijatehtäviä ja sosiologian tutkimuksia.

Tavataan Sammatin koululla lauantaina 8.4.2017 kello 10-14 !

Lisätietoja kirjasta

Jaakko Saari

Kirjan toimittaja

Liisa Laurila SANATAITO