Ensimmäistä kertaa Kirkkopäivien yhteydessä: Lähetysjuhlat Turussa 19.–21.5.

Ensimmäistä kertaa Kirkkopäivien yhteydessä: Lähetysjuhlat Turussa 19.–21.5.

Tiedote. Julkaistu: 19.04.2017 klo 10:06
Suomen Lähetysseura

Suomen Lähetysseura järjestää Valtakunnalliset Lähetysjuhlat ensi kesänä Turussa 19.–21. toukokuuta ensimmäistä kertaa yhdessä Kirkkopäivien kanssa. Ne ovat osa Suomi 100 -juhlavuoden sekä reformaation merkkivuoden ohjelmaa.

Lähetysjuhlat on edelleen lähetyksen ystävien tuttu kohtaamispaikka kaikenlaisen muun ohjelman keskellä. Lähetysjuhlien ohjelmista pääosa sijoittuu konferenssikeskus Logomoon ja Turun Konserttitaloon.

Lähetysjuhlilla muun muassa kuullaan, miksi kirkko kasvaa Afrikassa, miten Namibiassa saavutettiin rauha ja millaista rauhantyötä Lähetysseura tekee nyt Syyriassa. Katselmuksessa Lähetysseuran työstä eri maissa ovat esillä kotouttamiskeskus Marhaban Ranskassa, omankielisen Raamatun merkitys vähemmistökansalle Pohjois-Thaimaassa sekä lasten turvakoti Viipurissa.

Lähetysjuhlien kohokohtiin kuuluu myös Turun konserttitalossa lauantaina Lähetysseuran 50-vuotista musiikki- ja taidetyötä juhlistava Toivon tie -kavalkadi, jossa on mukana useita musiikkiryhmiä sekä solisteja.

Lähetysjuhlien ohjelmassa on mukana myös vieraita ulkomailta. Namibiasta saapuvat ministeri Zephania Kameeta (Minister of Poverty Eradication and Social Welfare) ja piispa Veikko Munyika. Tansaniasta tulee johtava piispa Fredrick Shoo sekä Viipurista Dikonin turvakodin johtaja Viktoria Shutova. Mukana on myös tällä hetkellä Jyväskylässä maisteriksi opiskeleva etiopialainen Tesfaye Nigusu, joka on entinen Dessien aids-orpo-ohjelman kummilapsi ja joka on sittemmin työskennellyt ohjelmakoordinaattorina Lähetysseuran vammaishankkeessa.

Kirkkopäivien runsaan ohjelman ytimessä ovat monipuoliset keskusteluohjelmat, joissa pohditaan päivänpolttavia sekä ikuisia aiheita. Keskustelemassa ovat muun muassa tasavallan presidentti Sauli Niinistö sekä presidentti Tarja Halonen. http://evl.fi/uutishuone/tiedotteet/-/items/item/12309/Tasavallan+presidentti+Sauli+Niinisto+Turun+Kirkkopaiville

Kirkkopäivät ja Lähetysjuhlat päättyvät sunnuntaina Tuomiokirkkotorilla pidettävään televisioitavaan juhlamessuun, johon sisältyy Lähetysseuran ulkomaiseen työhön lähtevien uusien työntekijöiden siunaaminen.

Lähetysjuhlien tilaisuudet ovat maksuttomia. Lähetysjuhlien koko ohjelma löytyy osoitteesta www.lahetysjuhlat.fi ja www.kirkkopaivat.fi Jälkimmäisessä osoitteessa voi myös varata majoituksen ja ostaa kirkkopäivälippuja.

Suomen Lähetysseura on vuonna 1859 perustettu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kansainvälinen toimija, joka toimii 30 maassa yhteistyössä paikallisten kirkkojen ja järjestöjen kanssa. Lähetysseura on myös ulkoasiainministeriön kumppanuusjärjestö ja yksi Suomen suurimpia kehitysyhteistyöjärjestöjä. www.suomenlahetysseura.fi