Seurakunta tutuksi itsenäisyytemme juhlavuosikesänä

Seurakunta tutuksi itsenäisyytemme juhlavuosikesänä

avaa passi kuvaa klikkaamalla:

Lohjan seurakunta, tiedote 10.6.2017

Itsenäisyyden juhlavuotta vietetään teemalla ”Tehdään yhdessä”. Lohkare-lehti haastaa kaikki lohjalaiset sekä kaikki kesälohjalaiset mukaan tähän yhdessä tekemiseen. Kesäkuukausina laajan seurakuntamme eri kulmillaon monenlaisia seurakuntalaisten järjestämiä tapahtumia. Lähdetääntänä kesänä kiertämään näitä yhteisellä ponnistuksella aikaan saatuja tilaisuuksia.

Mennään kylään

Nyt on oiva mahdollisuus harjoittaa myös kotiseutumatkailua. Nähdä seutuja, joilla aikaisemmin ei ole käynyt. Samalla tapaa myös ihmisiä, joita ei ole ennen nähnyt. Jotain uutta voi syntyä näistä yhteyksistä. Lohjan seurakunta koostuu viidestä toiminnallisesta alueesta, Kantaseurakunnasta sekä Sammatin, Karjalohjan, Nummen ja Pusulan alueseurakunnista.

Nyt on mahdollista käydä kylässä eri alueilla ja tutustua myös erilaisiin tapoihin toimia. Se voi olla alku jollekin uudelle. Välimatkat seurakunnan äärilaidalta toiselle ovat pitkät ja julkinen liikenne kulkee harvakseltaan. Mutta yhdessä tekemistä on myös kysyä tai tarjota kimppakyytiä. Automatkan aikana voi jutella tai ehkä autoon osuu myös joku, joka voi kertoa ohi ajettavien kylien elämästä nykyisin tai joskus vuosia sitten.

Suvi-seurakunta Passi

Lohkare järjestää myös pienen kisan. Kesä on rippikoulujen aikaa. Rippikoululaiset keräävät tutustumisestaan seurakunnan toimintaan merkintöjä rippikoulupassiin. Nyt pääsee keräämään merkintöjä Suvi-Seurakunta passiin. Vähintään viisi merkintää passiinsa keränneet voivat osallistua arpajaisiin. Palkintona on viime adventtina käyttöön otettu lisäviholla varustettu virsikirja. Virsikirjaan Lohjan seurakunnan kirkkovaltuuston puheenjohtaja, runoilija Anna-Mari Kaskinen kirjoittaa omistusrunon henkilölle, jota arpaonni suosii.

Miksi viisi ”suoritusta”?

Näin valittaisivat ainakin rippikoululaiset. Mutta tuohon lukumäärään on selitys. Itsenäisyyden juhlavuoden lisäksi vietämme reformaation 500-vuotismerkkivuotta.

Nyt on mahdollisuus saada yksi tapahtumamerkintä jokaista sataa vuotta kohden. Mutta sitä mitä Suomi on, on rakennettu 500 vuotta. Reformaation myötä meille levinnyt luterilaisuus leimaa meitä, se on meidän suomalaisuutemme vahva perusjuonne. (teksti: Simo Jouhi)

Tervetuloa osallistumaan kesän seurakunnallisiin tapahtumiin ja keräämään innokkaasti osallistumismerkintöjä!

pdf liite

suviseurakuntapassi 2017