Konsertti ke 5.7. klo 20 Karjalohjan kirkossa: Minna Lehtonen, huilu, Helmi Malmgren, klarinetti, Markus Malmgren, urut.

Helmi Malmgren

Minna Lehtonen

Markus Malmgren

liput 15 € ovelta tuntia ennen konsertin alkua

Helmi Malmgren on nuori suomalainen klarinettitaiteilija Helsingistä. Hän viimeistelee maisterintutkintoaan vielä Sibelius-Akatemiassa Harri Mäen ja Olli Leppäniemen johdolla ja toimii samalla freelance-muusikkona ja pedagogina. Lukuvuoden 2016/2017 hän vietti opiskellen Pariisin konservatoriolla professori Pascal Moraguèsin luokalla. Lisäoppia on haettu myös Norjan musiikkiakatemiasta ja lukuisilta mestarikursseilta ympäri maailmaa.

Helmi on esiintynyt lukuisien suomalaisten orkestereiden riveissä, mm. Avanti! kamariorkesterin, Radion sinfoniaorkesterin, Tapiola Sinfoniettan ja Helsingin kaupunginteatterin orkesterin. Hän on ollut mukana tekemässä tai soittamassa monilla festivaaleilla, mainittakoon niistä Santanderin musiikkifestivaali Espanjassa, Kokkolan oopperakesä ja Crusell-viikko. Hän on myös toiminut klarinetinsoiton opettajana Helsingin konservatoriolla.

Orkesterimusiikin lisäksi kamarimusiikki on hänen sydäntään lähellä. Tärkeistä kokoonpanoista mainittakoon syksyllä 2017 debyyttikiertueensa soittava puhallinkvintetti Helmikvintet

Minna Lehtonen on Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiasta vuonna 2007 valmistunut musiikkipedagogi. Hän suoritti vielä kaksi vuotta kestäneet erikoistumisopinnot samassa koulussa. (Opettajat: Matti Helin ja Hannu Lehtinen). Hän on myös opiskellut hieman musiikkitiedettä Åbo Akademissa. Syksystä 2007 Lehtonen on opettanut eri musiikkiopistoissa. 2009-2016 hän on työskennellyt Martin Wegelius- instituutin kesäkurssilla opettajana ja kurssisihteerinä sekä Kansanmusiikkiverkoston Lirarna koordinaattorina. Lehtonen on toiminut myös Hangon Puhallinorkesterin johtajana vuodesta 2013.

Lehtonen on vuosien saatossa esiintynyt monessa eri yhteyksissä ja kokoonpanoissa, musiikkityylien vaihdellessa barokista nykymusiikkiin. Lehtonen on esiintynyt Taideakatemian järjestämissä konserteissa ja konserttisarjoissa ( mm. Aboa Nova, Nuori solisti 2007), Martin Wegelius- instituutin kesäkonserttisarjassa sekä konserteissa jotka ovat järjestetty yhteistyössä muiden tahojen kanssa, että Lehtosen itse järjestämissä. Lehtonen tekee myös töitä free-lance muusikkona

Markus Malmgren on musiikin tohtori ja opettaa urkujensoittoa, improvisointia ja kirkkomusiikkia Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Hän on esiintynyt solistina ja säestäjänä useimmissa Euroopan maissa sekä USA:ssa ja Kanadassa. Hän on myös hoitanut urkurin tehtäviä useissa orkestereissa (mm. Radion Sinfoniaorkesteri, Helsingin Kaupunginorkesteri, Tapiola Sinfonietta ja Lohjan Kaupunginorkesteri). Vuosina 1993-2004 Malmgren johti Espoon Motettikuoroa sekä sittemmin perustamaansa MGR-ensembleä, joiden kanssa hän on esittänyt mm. Bachin passiot ja H-mollimessun, Händelin Messias-Oratorion sekä suuren määrän vähemmän tunnettuja renessanssin ja barokin ajan kirkkomusiikkiteoksia, monia niistä ensi kertaa Suomessa. Malmgren on myös tunnettu improvisoinneistaan, joita on kuultu mm. useiden mykkäelokuvien säestyksissä. Hän säestää tarvittaessa perinteiset virret humpaksi, tangoksi ja jenkaksi, mutta sijoittaa myös häikäilemättä kirkkourut rock-bändiin, kuten mm. Andrew Lloyd Webberin rock-oopperassa Jesus Christ Superstar. 1990-luvulta lähtien Malmgren toimi yli 10 vuoden ajan Hufvudstadsbladetin musiikkiarvostelijana ja kolumnistina. Vuodesta 2004 hän on toiminut Cantores Minores -kuoron konserttiurkurina.

Kesän 2017 konsertteja Karjalohjan kirkossa