Vastakkainasettelusta yhteyteen

Vastakkainasettelusta yhteyteen

Lohjalla järjestetään perjantaina 6.10. paikallisekumeeninen foorumi, teemalla ”Vastakkainasettelusta yhteyteen”. Foorumin järjestäjinä toimivat Suomen Ekumeeninen Neuvosto ja Lohjan kristilliset seurakunnat.

Paikallisekumeeninen foorumi kokoaa yhteen eri puolilla maatamme toimivia ekumeenisten työryhmien jäseniä ja ekumeniasta kiinnostuneita. Valtakunnallisen ekumeenisen neuvoston ja paikallisten työryhmien vuorovaikutus ja yhteydenpito saavat foorumissa konkreettisen muodon.

Vastakkainasettelusta yhteyteen on vuonna 2013 julkaistu asiakirja, joka luo perustaa reformaation 500-vuotisen historian ekumeeniselle muistamiselle yhdessä – vastakkaisella tavalla kuin aiempien satavuotisjuhlien aikaan.

Luterilais-katolinen ykseyskomissio kutsuu kaikki kristityt tutkimaan raporttiaan avoimin mielin ja kulkemaan yhteistä polkua kohti täyttä, näkyvää Kirkon ykseyttä. Asiakirja sisältää myös viisi innostavaa ja käytännöllistä toimintaohjetta kirkoille. Näiden merkitystä kristityille käsitellään Paikallisekumeenisessa foorumissa.

Päivä alkaa kello 9 ekumeenisella aamuhartaudella Lohjan Pyhän Laurin kirkossa ja jatkuu sen jälkeen keskustelulla päivän teemasta seurakuntakeskuksessa. Alustajina ja kommentoijina keskustelussa toimivat dosentti Tomi Karttunen (ev.-lut.), isä Toan Tri Nguyen (kat.), isä Kalevi Kasala (ort.) ja pastori Hannu Lahtinen (vap.). Iltapäivällä ohjelma jatkuu Vapaakirkon tiloissa, keskustellen paikallisekumeenisista kuulumisista. Ohjelma päättyy klo 16 päätöshartauteen, jonka jälkeen on vielä mahdollisuus vierailla Karjalan valistajien kirkossa.

Osallistuminen foorumiin on maksutonta, mutta etukäteen ilmoittautumista edellytetään 27.9. mennessä: **@**

Klikkaa kuvasta suuremmaksi.