Matkalla maailman ympäri – teemana lähetys tänään

Matkalla maailman ympäri – teemana lähetys tänään

Matti ja Lähetysseuran Toivoa.fi kampanja

Matti Huotari, 2.10. lähetysillassa seurakuntakeskuksessa esittelyssä Toivon tiet, Suomen Lähetysseuran työ  kello 18 alkaen.

Nyt sinulla on mahdollisuus päivittää tietojasi Suomen ev. lut. kirkon lähetysjärjestöjen työstä eri puolilla maailmaa syksyn lähetysilloissa, jotka pidetään kunkin kuukauden ensimmäisenä maanantaina seurakuntakeskuksessa, Sibeliuksenkatu 2 maanantaina 2.10. vieraanamme Matti Huotari ja esittelyssä Suomen Lähetyseuran työ.

- Vuosia sitten olin pienen poikani kanssa mummulassa suunnilleen tähän aikaan vuotta. Poikani nyki mummun hameenhelmaa: "Mummu hae mansikoita!" Mummu selitti mielestäni asian kauniisti: "Mansikat nukkuvat jo talviunta." Seuraavaksi näin pojan sukkajalassa savisella mansikkapellolla huutamassa jokaiselle taimelle erikseen: "Heläys, heläys, heläys!" Hän ei osannut edes ärrää sanoa: Heläys! Tuollainen oli minun Lähetyksen maailmankuvani silloin kun olin nuorempi. Siinä kuvassa riitti kun vähän huuteli heläystä sinne ja tänne. Mutta nykyaikainen lähetystyö ei ole sellaista, eikä se Jeesuksenkaan esimerkin mukaisena noin toiminut. Jeesuksen kutsu Missioon sisälsi ja sisältää julistuksen, palvelun ja vaikuttamisen.

Palvelupäällikkö Matti Huotari kertoo Suomen Lähetysseuran Toivon teistä, jotka kuvaavat kokonaisvaltaisen lähetystyön erilaisia puolia: todistus Jumalan rajoja ylittävästä rakkaudesta, maailman muuttaminen oikeudenmukaisemmaksi, rauhan ja sovinnon raken-taminen sekä syrjittyjen ihmisarvon ja oikeuksien puolustaminen saavat yhdessä aikaan sen, että sanoma Jumalan rakkaudesta voi toteutua kaikkialla maailmassa ilona, rauhana ja oikeudenmukaisuutena.

Tamperelainen Matti Huotari toimii Suomen Lähetysseuran palvelupäällikkönä ja hänellä on vuosikymmenten kokemus seurakuntatyöstä ja erilaisten seurakuntien lähetystyön kehittämisestä. Hän on tukenut myös Lohjan seurakuntaa viime vuonna toteutetuissa aja-tushautomotyöskentelyissä, joissa etsittiin Lohjan seurakunnan lähetystyön tulevaisuuden suuntaa.

Toivon tiet - Suomen Lähetysseuran työ maanantaina 2.10. klo 18

Matkalla maailman ympäri:

Skype-yhteys Lohjan srk:n työntekijöiden kanssa, Katariina Kiilunen ja Tero Massa, Thaimaa.

Toivon tiet.

Palvelupäällikkö Matti Huotari, SLS

Kommenttipuheenvuoro

Rovasti Hannu Nyman