Seuraa tähteä
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Etusivu Sivukartta Palaute Tekstikoko: Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä
Lohjan seurakunta - etusivulle

Seuraa tähteä

Itämaan viisaat miehet seurasivat tähteä ja sen johtamina he päätyivät Betlehemiin. Ensin he kohtasivat maallisen kuninkaan Herodeksen, mutta tähti johti heidät vastasyntyneen, maan ja taivaan kuninkaan, Jeesuksen luo. Ihmeellinen valo oli loistanut silloisen maailman ääriin saakka ja se sai miehet liikkeelle.

Tähti ja sen loiste ja johdatus oli herättänyt kaukaisen maan miehissä lujan luottamuksen ja uskon siihen, että pienessä lapsessa on jotain jumalallista. Raamatun evankeliumit kertovat miesten tuoneen Jeesus-lapselle lahjoja, kultaa, mirhamia ja suitsuketta. Ne eivät ole ihan tavallisia lahjoja lapselle, mutta kertovat tilanteesta ja antajista. Lahjoilla oli syvä merkitys. Niillä kunnioitettiin lahjan saajaa. Lahjat olivat kuninkaan lahjoja. Jo tämä ensi tapaaminen kertoo paljon ihmisen ja Jeesuksen kohtaamisesta. Me emme lahjo Jumalaa vaan kiitämme lahjoillamme hänen hyvyydestään meitä kohtaan.

Loppiainen on monella kielellä epifania. Se merkitsee ”minä ilmestyn”. Raamatussa tällä ilmaisulla Jumala valistaa eli kääntää kasvonsa meidän suuntaamme. Jumala katsoo ja kohtaa meidät. Jumala antaa valonsa loistaa niin, että sen voi nähdä kaikkialla. Pimeyden keskelle on tullut valo, joka näyttää tietä ja poistaa pelon.

Jeesuksen syntymässä tapahtuu ihme. Jumala tulee ihmisten keskelle. Jouluna Jumalan hyvyys ja rakkaus jokaista ihmistä kohtaan tulee konkreettisesti näkyviin. Jouluna Jumala antaa meille lahjan eli armon ja pelastuksen Jeesuksen yhteydessä.

Tätä ihmettä ja lahjaa viisaat itämaan miehet lähtivät kunnioittamaan ja seuraamaan. Jeesus sanoo: ”Minä olen maailman valo. Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo.” Seuraa tähteä!

Panu Mäkelä

Nuorten aikuisten ja oppilaitostyön pappi

Pusula Nummi Sammatti Karjalohja Lohja