Aktuellt i Lojo församling

Vill du stå hedersvakt vid hjältegraven?

Lojo stad och församling söker frivilliga män och kvinnor i åldern 17-45 år som vill stå hedersvakt vid hjältegravarna. Vi vill med detta hedra dem som i kriget och under kriget gav sitt liv och sina krafter för fosterlandet. Alla intresserade är välkomna att anmäla sig.

Man anmäler sitt intresse att stå hedersvakt senast den 27 november på webbadressen http://bit.ly/2yfoZJu. Anmälan är bindande.

Tidtabellerna varierar för varje begravningsplats. Hedersvakten står vakt vid graven i cirka en halv timme. Alla som anmält sitt intresse får efter att anmälningstiden gått ut detaljerade instruktioner och tidtabeller av det egna områdets kontaktperson.

Hedersvakt arrangeras till minnet av dem som stupade i vinter- och fortsättningskriget på hjältegraven vid Sankt Lars kyrka och på begravningsplatserna i Nummi, Pusula och Kärkölä, Sammatti och Karislojo. Hedersvakt arrangeras också på hjältegravarna i Virkby och dess genomförande har redan planerats.

Mer information: Panu Mäkelä, 044 3284212, **@**.

NOVEMBER

Sö 19.11. kl 13 Högmässa i Virkby kyrka. Kyrkkaffe, taxi.

Ti 28.11. kl 18.00 Temakväll i Virkby kyrka. Skapelsens under: Tankar om Gud, Darwin och evolutionsteorin. Tom Sjöblom, kyrkoherde i Ingå församling.

DECEMBER

Sö 3.12. kl 13 Första advent, högmässa i Lojo kyrka. Svenska föreningen i Lojo medverkar. Grötfest på Åsvalla efter mässan. Kyrktaxi.

Ons 6.12. kl 11 Självständighetsdagens tvåspråkiga gudstjänst i Virkby kyrka. Kyrkkaffe.

Lö 9.12. kl 14 De vackraste julsångerna i Lojo kyrka under "De forna tiders marknad".

Ti 12.12. kl 13.30 Svenska kretsen samlas i Virkby kyrka. Taxi.

Ons 13.12. kl 19.30 De vackraste julsångerna & Lucia-kröning i Lojo kyrka.

Sö 17.12. kl 13 Högmässa med de vackraste julsångerna i Virkby kyrka. Kyrkkaffe och taxi.

Sö 24.12. kl 14 Familjejulbön i Lojo kyrka.

Sö 24.12. kl 15.30 Julbön i Virkby kyrka.

Må 25.12. kl 9.00 Julmorgonens gudstjänst i Lojo kyrka.

Info om kyrktaxi och om taxin till svenska kretsen. Obs. Taksinummern har ändrat, fel i programmet.
Kyrktaxi och taxin till svenska kretsen
Jaana Juslén-Turunen
Tilausliikenne Lohja Oy
p. 044 0432 684 ifall man behöver taxi ring dagen innan Sprid gärna infon så ingen blir utan taxi.

Taxin kostar 5,00€ tur och retur

Tillbaka till första sidan av verksamheten

Församlingens program

Här hittar du aktuella programbladet Lue lisää