Päiväkerhot

Päiväkerhot

kuva: Elina Kaarto

Päiväkerho on tavoitteellista kirkon varhaiskasvatusta. Monipuolisen kerhotoiminnan tavoite on auttaa lasta kartuttamaan tietojaan ja taitojaan kokonaisvaltaisesti ikäkauteen sopivalla tavalla ja tukea kotien kasvatustyötä.

Lapset kohdataan kerhossa sekä ainutlaatuisena yksilönä, että vertaisryhmän jäsenenä. Päiväkerhojen arvopohja on kristillinen ja tämä näkyy kaikessa toiminnassa. Kerhoon voivat osallistua myös kirkkoon kuulumattomat lapset.

Kerhoryhmät kokoontuvat 1-3 kertaa viikossa koulutettujen varhaiskasvatuksen ammattilaisten vetäminä. Ryhmäkoko on päiväkerhossa kohtuullinen, enintään 14 lasta kahden ohjaajan kanssa.

Päiväkerhossa lapsi saa leikin ja toiminnan lisäksi hiljentyä, tutustua kirkkovuoden kulkuun ja ihmetellä elämää yhdessä toisten lasten ja aikuisten kanssa.

Kerhovuosi kestää elokuusta toukokuuhun. Noudatamme pääsääntöisesti koulujen syys- ja talviloma-aikoja.

Ilmoittautuminen kerhoihin

Syksyn 2017 kerhoihin ilmoittautuminen on päättynyt. Kerhoihin voi toki edelleen hakea ja niihin pääsee, mikäli niissä on tilaa.

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella tai tämän sivun alareunasta  tulostettavalla ilmoittautumislomakkeella. Täytetty lomake palautetaan kerhopisteeseen tai kirkkoherranvirastoon, Laurinkatu 40. Lomakkeita saa myös kaikista kerhopisteistä.

Voit hakea mihin tahansa kerhoon asuinpaikastasi riippumatta. Lapset valitaan kerhoihin ikäjärjestyksessä vanhimmasta nuorimpaan. Keväällä kerhossa olevat ovat etusijalla syksyn kerhoihin. Kerhon voi aloittaa 3 vuotta täyttänyt lapsi.

Anmälning till svenskspråkig dagklubb.

Kantaseurakunnan alueen päiväkerhot

• Keskusta, seurakuntakeskus, Sibeliuksenkatu 2, p. 044 3284 306, lastenohjaajat.lohjakeskusta(at)evl.fi
  • Metsolan seurakuntatalo, Puistokatu 11-13, p. 044 3284 340, lastenohjaajat.metsola(at)evl.fi
  • Muijala, Lohjanportin seurakuntakoti, Hammarintie 4, p. 044 3284 390, lastenohjaajat.muijala(at)evl.fi
  • Mäntynummen seurakuntatalo, Mäntynummentie 17, p. 044 3284 331, lastenohjaajat.mantynummi(at)evl.fi
  • Ojamon seurakuntakoti, Kartanonkuja 1, p. 044 3284 343, lastenohjaajat.ojamo(at)evl.fi
  • Roution seurakuntakoti, Kalliomäentie 2, p. 044 3284 341, lastenohjaajat.routio(at)evl.fi
  • Virkkalan kirkko, Virkkalantie 1, p. 044 3284 342, lastenohjaajat.virkkala(at)evl.fi

Nummen, Pusulan, Sammatin  ja Karjalohjan yhteystiedot löytyvät alueseurakuntien sivuilta.

Kerhomaksu

Kerhomaksut ovat koko seurakunnan alueella samat. Maksu määräytyy sen mukaan, kuinka monta kertaa viikossa ryhmä kokoontuu / lapsi käy päiväkerhossa. Maksu on lukukausimaksu, joka laskutetaan kaksi kertaa vuodessa.

Maksut ovat: kerran viikossa 40 euroa, kaksi kertaa viikossa 63 euroa ja kolme kertaa viikossa 85 euroa / lukukausi. Sisarusalennus on 50% maksusta.

Kerhomaksusta voi anoa vapautusta oheisella lomakkeella oman asuinalueen diakonilta.

pdf liite

Päiväkerhon ilmoittautumislomake 2017-2018