Lasten kappeli Pikku Lauri

Lasten kappeli Pikku Lauri

Klikkaa kuvaa ja tykkää Pikku Laurista myös Facebookissa!

kuva: Elina Kaarto

Sibeliuksenkatu 2

Miksi lapsille on tehty oma kappeli?

Pikku Laurissa sekä tila että jumalanpalvelus on suunniteltu varta vasten toivottamaan juuri lapset ja lapsiperheet tervetulleiksi. Vanhemmat voivat luottaa siihen, että lapset saavat olla lapsia: liikettä, tekemistä ja kokemista tarvitsevia, välillä rauhattomiakin ja silti tervetulleita jumalanpalvelukseen. Lasten kappeli Pikku Laurin avajaiset pidettiin Mikkelinpäivänä 30.9.2007.

Kirkkotila toimii sanoman välittäjänä

Kirkkotila viestii aina kristinuskon sanomaa. Alttari, kuvat, esineet, kynttilät, kukat, värit, koko ympäristö, toimii sanoman välittäjinä.

Me katsomme kappelisalia lapsen silmin, lapsen tasolta. Teemme rukousalttareita ja teema-alttareita havainnollistamaan kirkkovuoden kulkua, raamatunkertomuksia ja perhekirkkopyhien aiheita. Rukousalttareiden tehtävä on virittää ihmettelyyn, mietiskelyyn ja rukoukseen. Rukous- ja teema-alttarit on tehty riittävän mataliksi, jotta nimenomaan lasten on niitä helppo tutkia.

Tukea uskontokasvatukseen

Valtaosa alle kouluikäisistä lapsista on päivähoidossa. Päivähoidon lapsiryhmien vierailut ovat perhekirkkojen ohella tärkeä lasten kappelin toimintamuoto. Pikku Laurissa vieraileekin vuosittain satoja lapsia päivähoidon piiristä.

Lisäksi Pikku Laurissa vierailevat myös alakoululuokat, joiden uskonnonopetus saa Pikku Laurissa lisää elämyksellisyyttä.

Tervetuloa Tutustumaan!

Yhteydenotot: Lastenohjaajat Taina Mamia  ja Saija Saariaho