Lohjan kirkkokuoro

Lohjan kirkkokuoro

Seurakunnan kuorojen yhteiskonsertti 2011

Harjoitukset keskiviikkoisin klo 17.30-19 srk-keskuksen Kappelisalissa 11.1.2017 alkaen. TERVETULOA MUKAAN !

Lohjan kirkkokuoro on paikakunnan vanhin kuoro. Sillä on käynnissä 125. toimintavuosi ja se on yksi Suomen pitkäikäisimmistä kirkkokuoroista.

Kuoro harjoittelee kerran viikossa, keskiviikkoisin klo 17.30-19 seurakuntatalon kappelisalissa ja se esiintyy keskimäärin kerran kuukaudessa. Kuoroa johtaa kanttori Timo Saario, jolta voi tiedustella kuoroon liittyvissä asioissa.

Kirkkokuorossa laulaa n. 35 laulajaa ja sen ohjelmisto painottuu 4-äänisiin, perinteisiin sekä uudempiin kuorolauluihin. Kuoroon otetaan mielellään uusia laulajia aina toimintakauden alussa, syyskuussa ja tammikuussa.

Kuoron juhlavuonna, 2010, ilmestyi Lohjan kirkkokuoron ja seurakunnan musiikkityön vaiheita 1872-2010 käsittelevä Juhana Saarisen toimittama  290-sivuinen historiikki, jota on myytävänä ( á 30 € ) Lohjan kirkkoherranvirastossa.

Historiikki sisältää monipuolista tietoa kuoroa johtaneiden kanttorien työstä ja elämästä. Teos kuvaa kuorotoiminnan lisäksi muuta seurakunnan musiikkityötä ja seurakunnan järjestämia juhlia 1872-2010, johon kokonaisuuteen kuoron ja kanttorien toiminta on aina kiinteästi liittynyt.