Lohjan kirkkokuoro

Lohjan kirkkokuoro

Harjoitukset Pikku-Laurissa

Harjoitukset keskiviikkoisin klo 17.30-19 srk-keskuksen Kappelisalissa 5.9.2018 alkaen.

TERVETULOA MUKAAN MYÖS UUDET LAULAJAT!!

Lohjan kirkkokuoro on paikakunnan vanhin kuoro. Sillä on käynnissä 127. toimintavuosi ja se on yksi Suomen pitkäikäisimmistä kirkkokuoroista.

Kuoro harjoittelee kerran viikossa, keskiviikkoisin klo 17.30-19 seurakuntatalon kappelisalissa ja se esiintyy keskimäärin kerran kuukaudessa. Kuoroa johtaa kanttori Timo Saario, jolta voi tiedustella kuoroon liittyvissä asioissa.

Kirkkokuorossa laulaa n. 35 laulajaa ja sen ohjelmisto painottuu 4-äänisiin, perinteisiin sekä uudempiin kuorolauluihin. Kuoroon otetaan mielellään uusia laulajia aina toimintakauden alussa, syyskuussa ja tammikuussa.

Kuoron juhlavuonna, 2010, ilmestyi Lohjan kirkkokuoron ja seurakunnan musiikkityön vaiheita 1872-2010 käsittelevä Juhana Saarisen toimittama  290-sivuinen historiikki, jota on myytävänä ( á 30 € ) Lohjan kirkkoherranvirastossa.

Historiikki sisältää monipuolista tietoa kuoroa johtaneiden kanttorien työstä ja elämästä. Teos kuvaa kuorotoiminnan lisäksi muuta seurakunnan musiikkityötä ja seurakunnan järjestämia juhlia 1872-2010, johon kokonaisuuteen kuoron ja kanttorien toiminta on aina kiinteästi liittynyt.