Kirkolliskokous koolla Turussa 6.-9.11.
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Etusivu Sivukartta Palaute Tekstikoko: Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä
Lohjan seurakunta - etusivulle

Kirkolliskokous koolla Turussa 6.-9.11.

Tiedote. Julkaistu: 3.11.2017, Kirkon viestintä

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kirkolliskokous kokoontuu syksyn istuntoonsa 6.-9.11. Turun kristillisellä opistolla.

Maanantaina 6.11. kokous avataan klo 9.30. Tervehdyspuheen pitää Porvoon hiippakunnan vieraana oleva Irlannin Corkin piispa Paul Colton.

Ensimmäinen täysistunto alkaa klo 10.00. Asialistalla ovat muun muassa lähetekeskustelut Kirkon keskusrahaston sekä Kirkon eläkerahaston talousarvioista vuodelle 2018 ja toiminta- ja taloussuunnitelmista vuosille 2018–2020.

Maanantaina käydään myös lähetekeskustelu piispainkokouksen esityksestä, joka koskee selvitystä avioliittoon vihkimisestä luopumisesta. Piispainkokouksen esityksessä toivotaan, että kirkolliskokous ottaa selvityksen huomioon jatkotyöskentelyssään.

Kevään 2017 kirkolliskokoukselle annettiin edustaja-aloite Kirkon avioliittokäsityksen laajentamisesta. Perustevaliokunnan mietintö ja yleisvaliokunnan lausunto aloitteesta eivät ole valmistuneet, joten aloitetta ei käsitellä syksyn kokouksessa.

Tiistaina 7.11. klo 14.00 Opetus- ja kulttuuriministeriön tervehdyksen kirkolliskokoukselle tuo opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Lisäksi kokousviikon asialistalla ovat mm. Kirkon nelivuotiskertomus 2012-2015, seurakuntavaalisäännösten tarkistaminen sekä lausunto Ahvenanmaa-komitean 2013 loppumietinnöstä: Ahvenanmaan itsehallinnon kehittäminen.

Kokouksen täysistunnot videostriimataan ja niitä voi seurata suorana lähetyksenä osoitteessa https://www.youtube.com/kirkko/live.

Kirkolliskokousta voi seurata myös Twitterissä tunnuksella #kirkolliskokous.

Pusula Nummi Sammatti Karjalohja Lohja