Kristuspäivä kokoaa kristikansaa Turkuun 2.12.
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Etusivu Sivukartta Palaute Tekstikoko: Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä
Lohjan seurakunta - etusivulle

Kristuspäivä kokoaa kristikansaa Turkuun 2.12.

Tiedote. Julkaistu: 07.11.2017, 13:54
Hengen uudistus kirkossamme ry

Pääministeri Sipilä tuo juhlaan valtiovallan tervehdyksen. Suomen 100-vuotisjuhlan merkeissä Turkuhallissa 2.12. järjestettävä valtakunnallinen kiitos- ja rukoustapahtuma Kristuspäivä tuo koolle tuhansia kristittyjä yli kirkkokuntarajojen. Mukaan on tulossa osallistujia maan pohjoisimmasta kunnasta eteläisimpään kärkeen ja bussikuljetuksia lähes sadalta paikkakunnalta.

Kristuspäivässä on mukana lukuisia eri kirkkokuntien ja kristillisten tahojen johtajia. Mukana ovat muiden muassa Espoon piispa Tapio Luoma ja Helsingin piispa Teemu Laajasalo. Katolista kirkkoa edustaa Helsingin piispa Teemu Sippo ja ortodoksista kirkkoa kirkkoherra Ion Durac Turusta.

Valtiovallan tervehdyksen klo 15 alkavassa pääjuhlassa tuo pääministeri Juha Sipilä. Tilaisuus päättyy yhteisesti laulettavaan Hoosianna-hymniin. 

Keskipäivästä iltayhdeksään kestävän tapahtuman pääjuhlassa kaikkien Suomen kuntien vaakunaliput kannetaan Turkuhallin (Gatorade Center) areenalle. Lippuparaatissa on mukana lisäksi Suomessa asuvien eri kansallisuuksien edustajia kotimaiden lippujensa kanssa. Näin tehdään näkyväksi rukous, johon sisältyvät koko Suomi ja kaikki täällä asuvat ihmiset. 

– Rukouksessa otamme tosissamme Jumalan lupauksen, jonka mukaan Hän kuulee meitä. Tämän tietäminen rohkaisee ja antaa voimaa, piispa Tapio Luoma sanoo. 

– On asioita, joita tapahtuu vasta silloin, kun olemme yhdessä, muistuttaa yhteyden tärkeydestä helluntaikirkon johtaja Mikä Yrjölä. Hän puhuu tapahtuman iltajuhlassa. 

– Suomi tarvitsee rukousta myös tänään. Tapahtuman tavoitteena on rakentaa kristittyjen yhteistä rukousta kautta maan, toteaa päivän pääkoordinaattori pastori Pasi Jaakkola Turun Mikaelinseurakunnasta. 

Kristuspäivän musiikkiosuuksissa ovat mukana mm. Pekka Simojoki, Jippu, Sakari Heikkilä, Jippii-kuoro, Aboa Gospel -kuoro sekä SUHE Live-ylistysryhmä.

Kristuspäivän juuret ovat Sveitsissä, jossa järjestettiin ensimmäinen maanlaajuinen Kristuspäivä vuonna 2004. Suomen ensimmäiseen Kristuspäivään v. 2008 Turkuhalliin kokoontui lähes 10 000 osanottajaa kaikista Suomen kunnista ja kirkkokunnista.

Kristuspäivän järjestämisestä vastaavat Hengen uudistus kirkossamme ry ja Kansan Raamattuseura yhdessä Turun alueen seurakuntien kanssa.

Pusula Nummi Sammatti Karjalohja Lohja