Suomi 100 –kunniavartio sankarihaudoilla itsenäisyyspäivänä

Suomi 100 –kunniavartio sankarihaudoilla itsenäisyyspäivänä

Lumessa kahlaava haavoittunut sotilas (suunn. Emil Filen 1951), Nummen sankarihautausmaa.

Lohjan seurakunta, tiedote 10.11.2017

Lohjan kaupunki ja seurakunta etsii vapaaehtoisia 17–45-vuotiaita miehiä ja naisia itsenäisyyspäivän kunniavartiostoon sankarihaudoille. Kunnioitamme tällä sodassa ja sota-aikana elämänsä ja voimansa antaneita. Vapaaehtoisten haku on avoin kaikille.

Kunniavartiosto järjestetään talvi- ja jatkosodassa kaatuneiden muistoksi Lohjan Pyhän Laurin kirkon sankarihaudalla ja Nummen, Pusulan ja Kärkölän, Sammatin ja Karjalohjan hautausmailla. Virkkalan sankarihaudoilla kunniavartio toteutuu myös ja sen toteutus on jo suunniteltu.

Kunniavartiostot seisovat sankarihaudoilla perinteisen seppelten laskemisen ajan. Lohjan hautausmailla on pitkien perinteiden johdosta erilaisia käytäntöjä ja aikatauluja.

Halukkaat voivat ilmoittautua vartioon Lohjan Pyhän Laurin kirkon hautausmaalle, Nummen, Pusulan+Kärkölän, Karjalohjan ja Sammatin hautausmaille.

Kunniavartiostoon ilmoittaudutaan 27. marraskuuta mennessä verkko-osoitteessa http://bit.ly/2yfoZJu. Ilmoittautuminen on sitova.

Aikataulut ovat hautausmaakohtaisia. Vapaaehtoisten on hyvä varata itsenäisyyspäivästä aamupäivä tilaisuuteen. Vartioaika on n. puoli tuntia. Jokainen ilmoittautunut saa ilmoittautumisen sulkeuduttua oman alueensa yhteyshenkilöltä yksityiskohtaiset ohjeet ja aikataulut.

Sankarihautoja on Lohjan hautausmailla yhteensä 484, Lohjan Pyhän Laurin kirkkomaa 140, Virkkala 29, Sammatti 42, Karjalohja 55, Nummi 109, Pusula 107 ja Kärkölä 2. Sankarivainajat olivat kuollessaan 17–45-vuotiaita miehiä.

Kunniavartiosto liittyy Suomi 100 –teemavuoteen.

Kunniavartioston järjestelyistä vastaa Lohjan seurakunnan pastori Panu Mäkelä. Häneen voi olla myös yhteydessä, jos sankarivainajien kunnioitukseen liittyviä muita projekteja on kaupungissa liikkeellä. Panu Mäkelä, 044 3284212, **@**.

Lohjan seurakunnan Suomi 100 itsenäisyyden juhlistus

Lohjan kantaseurakunta

5.12. klo 14 alkaen juhlakahvit kirkkoherranviraston edessä

5.12. klo 18 lipunnosto ja Maamme-laulu seurakuntakeskuksen lippuaukiolla, Sibeliuksenkatu 2

6.12. itsenäisyyspäivän jumalanpalvelukset Pyhän Laurin kirkossa klo 10, Mäkelä, Nikander, Saario, mukana mieskuoro Lohjan Miehet ja Virkkalan kirkossa klo 11 (kaksikielinen jumalanpalvelus), Korte, Kuismanen, Kerko sekä seppeltenlasku ja kunniavartiot

Sammatti 6.12.

9.30 kynttilät sankarihaudoille

10.00 Suomi100v-messu, Rantanen, Pertti ja Lyydia Haapalainen, Partiolippukunta. Kunniavartio ja seppeleiden lasku haudoille jumalanpalveluksen jälkeen.

11.15 itsenäisyyspäivän pääjuhla Sampaalassa, kunniamerkit.

11.30 juhlakahvit

12.00 pääjuhla

17.00 kynttiläkulkue

18:00 kirkonkellot 100-vuotiaalle itsenäiselle Suomelle