Lohjan Kamarikuoron juhlakonsertti

Lohjan Kamarikuoron juhlakonsertti

Lohjan Kamarikuoro juhlii 30 -vuotista taivaltaan tänä vuonna. Juhlakonsertin ohjelmassa on harvoin Lohjalla kuultuja latinalaisrytmisiä kreolimessuja: Misas Criollas.

Argentiinalaisen Ariel Ramirezin hittisävellys Misa Criolla ja Chileläisen Vicente Biancin Misa a la Chilena perustuvat kansanmusiikkityyleihin ja ovat oma musiikkigenrensä.

Lohjan Kamarikuoron

Juhlakonsertti Misas Criollas

26.11.2017 klo 18

Lohjan Pyhän Laurin kirkossa

Esiintyjät:

Lohjan Kamarikuoro

Juha Moisio, tenori

Sanna Mansikkaniemi, musiikinjohto

Sininen Tuli & Grupo Ondú:

Camilo Pajuelo, kitara ja soitinyhtyeen johto

Silvo Vatanen, huilut, charango

Pedro Castellón, kitara, charango

Juha Varvikko, kontrabasso

Markus Jaatinen, perkussiot (vier.)

Taru Muranen, piano ja urut (vier.)

Ohjelma 15 euroa.

Kuoron ansiot:

Lohjan Kamarikuoro syntyi vuonna 2011, kun vuodesta 1987 toiminut, noin 30-henkinen Lohjan Oopperakuoro ry. vaihtoi nimensä paremmin kuvaamaan kuoron keskeistä ohjelmistoa. Lohjan Oopperakuoron perusti kapellimestari Olavi Nieminen, mutta jo seuraavana vuonna kuoron johtajaksi vaihtui Lohjan Musiikkiopiston vararehtori Jorma Mäenpää. Kuoro esiintyi aluksi nimensä mukaisesti oopperaproduktioissa, mutta vähitellen ohjelmiston painopiste siirtyi kirkko- ja kamarimusiikkiin. Mäenpään aikana kuoro vieraili mm. Tallinnassa, Unkarissa ja Portugalissa.

Mäenpään jälkeen johtajaksi valittiin Taru Muranen, MuM, joka on johtanut kuoroa vuodesta 2009. Murasen kaudella ohjelmisto on ollut monipuolista, käsittäen vokaalimusiikkia varhaisbarokista nykypäivään, sekä klassista taidemusiikkia että viihdettä, niin kirkko- kuin maallista musiikkia. Esimerkkeinä mainittakoon Gabriel Fauren Requiem, Wolfgang Amadeus Mozartin Vesperae solennes de confessore, Marc-Antoine Charpentierin In nativitatem Domini canticum sekä Negro spiritualien konserttikokonaisuus.

Kuoron historiassa suurin ponnistus oli Händelin Messias oratorion esittäminen yhdessä Vihdin Kamarikuoron, solistien ja Galantina-barokkiorkesterin kanssa 2016. Lohjan Kamarikuoro toimi myös produktion tuottajana. Kuoron aloitteesta Messias esitettiin Lohjan lisäksi Salossa ja Vihdissä.

Lohjan Kamarikuoron tavoitteena on tarjota Länsi-Uudenmaan alueella laadukasta vokaalikamarimusiikkia ja edistää lauluharrastusta Lohjan alueella. Kuoron omat laulajat toimivat usein solistitehtävissä kuoron konserteissa ja kuoro järjestää vuosittain laulajilleen laulun mestarikursseja arvostettujen laulunopettajien johdolla. Kuoro tuottaa joka vuosi neljästä viiteen omaa konserttia ja toimii yhteistyössä lohjalaisten soitinyhtyeiden ja orkesterien kanssa. Viime vuosina kuoro on vieraillut Budapestissa, Unkarissa ja Etelä-Virossa.