Hääilta & yö 18.8.2018

Pyhän Birgitan kappeli sisältä

Lasten kirkko

Särkyneen Sydämen kirkko

Pitäisi mennä naimisiin, mutta ei ole vielä ehtinyt? Miten viettää kirkkohäitä pienellä touhulla?

Hääillassa ja yössä se on mahdollista. Riittää kun tulette paikalle ja sanotte ”tahdon”. Lohjan seurakunta ja Kansan Raamattuseuran Vivamon toimintakeskus järjestävät yhteistyössä 18.8.2018 ainutlaatuisen mahdollisuuden.

Ennen häitä pitää kuitenkin nähdä vähän vaivaa selvittää seuraavia asioita niin itselleen kuin kumppanilleen:

Mitä pitää tehdä ennen vihkipäivää?

Vihkiparin pitää hoitaa avioliiton esteiden tutkinta omassa kotiseurakunnassaan vähintään viikkoa ennen tilaisuutta ja tuoda todistus esteiden tutkinnasta mukanaan. Tutkinta vie aikaa viikon, minkä jälkeen todistus esteidentutkinnasta lähetetään pariskunnalle kotiin. Tuolta alta löydät liitteestä lomakkeen, jonka voit täyttää ohjeiden mukaan ja palauttaa sen oman seurakunnan kirkkoherranvirastoon tai maistraattiin.

Kenet voidaan vihkiä Hääyössä?

Kuka tahansa Suomen ev.lut. kirkon rippikoulun käynyt täysi-ikäinen jäsen. Jos toinen vihittävistä kuuluu muuhun kristilliseen uskontokuntaan, ota yhteys kirkkoherranvirastoon. Kannattaa myös katsoa sivustomme sivua "Häät", sieltä löydät lisää tietoja avioliiton ehdoista. Huomaathan, että vihimme vain eri sukupuolta olevia pareja.

Kerrotaanko naimisiinmenostamme kaikille?

Siihen on mahdollisuus kotiseurakunnassansi. Sunnuntain päiväjumalanpalveluksessa rukoillaan niiden puolesta, joiden avioliittoaikomus tai solmittu avioliitto ilmoitetaan seurakunnalle. Aviopari saa itse valita missä ja milloin ilmoitus luetaan. Mutta asian saa pitää myös ihan oman tietonaan.

pdf liite

Pyyntö avioliiton esteiden tutkinnasta