Suomi 100 –itsenäisyyspäivän juhlallisuudet Lohjan seurakunnassa

Suomi 100 –itsenäisyyspäivän juhlallisuudet Lohjan seurakunnassa

Lohjan seurakunta, tiedote 29.11.2017

Lohjan seurakunta liittyy kotimaamme 100-vuotisen historian juhlintaan yhdessä kaupungin ja muiden yhteistyötahojen kanssa. Suurimuotoisin kunnianosoitus toteutuu Lohjan hautausmailla. Jokaisella hautausmaalla kunnioitetaan erilaisin kunniavartioin sankarivainajien muistoa.

Lohjan suurimmalle hautausmaalle Lohjan Pyhän Laurin kirkolle kokoontuu yli 140 vapaaehtoista kunniavartioon. Paikalla on myös perinteinen lippukulkue reserviläis- ja veteraanijärjestöjen muodostamana. Kaupungin kaikilla sankarihaudoilla lasketaan muistomerkeille seppeleet. Kunniavartiot toteutuvat itsenäisyyspäivän jumalanpalvelusten yhteydessä. Aikataulut ovat alueelliset.

Lohjalla ohjelma alkaa jo 5.12.

Lohjan kaupungilla juhlallisuudet alkavat jo itsenäisyyspäivän aattona. Seurakunta tarjoaa Laurinkadulla kirkkoherranviraston tuntumassa nokipannupäiväkahvit klo 14 alkaen. Keittotulet ja lämmin maistuva kahvi valmistaa kohti suurta juhlaa.

Kello 18 nostetaan Suomen lippu seurakuntakeskuksen valaistuun salkoon, Sibeliuksenkatu 2. Lipunnosto on kaikille avoin lyhyt hetki. Lippu nostetaan läpi yön valaistuun salkoon Maamme-laulun saattelemana. Lippu liehuu salossa itsenäisyyspäivän iltaan saakka.

Suomi 100 itsenäisyyden juhla 6.12.

Lohja

9.30 seppelten laskun Karjalaan jääneiden ja kansallissodan muistomerkeille

10.00 sanajumalanpalvelus Pyhän Laurin kirkossa, Miettinen, Nikander, Saario, mukana mieskuoro Lohjan Miehet.

11.10 kunniavartiot valmiina sankarihautausmaan ympärillä

11.15 lippukulkue sankarihaudoille, seppelten lasku, puhe, rukous ja laulu

11.30 kirkkokahvit seurakuntakeskuksessa

Karjalohja

10.00 jumalanpalvelus, Kiitos Isänmaasta, Majuri, Orama, kirkkokuoro

11.00 kunniavartio ja seppeltenlasku, Suomi 100 v juhla, kirkkokahvit

Nummi

klo 10 itsenäisyyspäivän juhlajumalanpalvelus Nummen kirkossa ja seppeltenlasku, kunniavartio, Marjanen, Kuoppala, mieskuoro

klo 12 Itsenäisyyspäiväjuhla Oinolan koululla

klo 18 kirkonkellot soivat

Pusula ja Kärkölä

klo 10 sanajumalanpalvelus ja seppelten lasku Pusulan kirkossa, Luukkonen, Jurmu, kirkkokuoro ja lapsikuoro, kirkon jälkeen Suomi 100 v. juhla Pusulan seurakuntatalossa

klo 13 sanajumalanpalvelus ja seppelten lasku Kärkölän kirkossa, Luukkonen, Jurmu, Itsenäisyysjuhla kylätalolla kirkon jälkeen

Sammatti

9.30 kynttilät sankarihaudoille

10.00 Suomi 100 v. messu, Rantanen, Pertti ja Lyydia Haapalainen, Partiolippukunta. Kunniavartio ja seppeleiden lasku haudoille jumalanpalveluksen jälkeen.

11.15 itsenäisyyspäivän pääjuhla Sampaalassa, kunniamerkit.

11.30 juhlakahvit

12.00 pääjuhla

17.00 kynttiläkulkue

18:00 kirkonkellot 100-vuotiaalle itsenäiselle Suomelle

Virkkala

11.00 kaksikielinen jumalanpalvelus Virkkalan kirkossa, jonka jälkeen kunniavartio ja seppelten lasku sankaripatsaalle. Kirkkokahvit.