Lahjoita joulu asunnottomille – Vva ry kerää rahaa katuasunnottomien hyväksi
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Etusivu Sivukartta Palaute Tekstikoko: Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä
Lohjan seurakunta - etusivulle

Lahjoita joulu asunnottomille – Vva ry kerää rahaa katuasunnottomien hyväksi

Tiedote julkaistu 7.12.2017,
Vailla vakinaista asuntoa ry

Joulu lähestyy, mutta kadulla eläville asunnottomille se ei välttämättä ole iloinen juhla. Jouluna niin julkisten tilojen kuin päiväkeskustenkin ovet ovat yleensä kiinni. Vva ry kerää rahaa, jotta asunnottomilla olisi mahdollisuus viettää joulu lämpimässä ja saada vatsansa täyteen.

”Lahjoitusrahoilla pidämme Yökeskus Kalkkersin avoinna joulun pyhät ja tarjoamme Kalkkersin kävijöille jouluaterian,” kertoo Vailla vakinaista asuntoa ry:n toiminnanjohtaja Sanna Tiivola.

Kalkkers on ainoa kaikille asunnottomille avoin yöaikaan auki oleva lämmin ja turvallinen levähdyspaikka Helsingissä. Kalkkers sijaitsee Sörnäisissä metroaseman välittömässä läheisyydessä.

Kalkkersin toimintaa voi tukea tänä jouluna kahdella tavalla: ostamalla syksyllä julkaistun Naamat – tarinoita asunnottomuudesta -kirjan (32 euroa) tai lahjoittamalla haluamansa summan rahaa.

Naamat (Into 2017) on asumisneuvoja Ulla Pyyvaaran ja valokuvaaja Arto Timosen teos, jossa lukijan eteen marssitetaan yksi kerrallaan asunnottomia, asunnottomuutta kokeneita ja heidän kanssaan töitä tekeviä ihmisiä kertomaan, millaista on olla asunnoton. Esiin piirtyy köyhyys, leipäjono, ruuan dyykkaus, verkkokellari, kaverin sohva, päihteet, prostituutio, väkivalta, vankila, asumisyksikkö – ihminen, joka on aina arvoitus, ellei tunne hänen tarinaansa.

”Tunsin olevani liian hyvässä kunnossa saadakseni asunnon, kunnes ymmärsin, että ansaitsen oman kodin kuten kaikki muutkin. Olen nukkunut ystävieni luona, ja äitini. He ovat minua hyvää hyvyyttään majoittaneet. On tarjottu apua, mutta ylpeyteni estää minua vaivaamasta ketään,” kertoo Hemppa Naamat-kirjassa.

Naamat on paitsi puhutteleva kuvaus asunnottomien arjesta ja yhteiskunnan epätasa-arvoisuudesta, myös oivallinen joululahja. Osta omasi ja ole mukana auttamassa!

*****

Naamat-kirjan voi tilata osoitteesta vlada.petrovskaja(at)vvary.fi, mukaan osoite ja puhelinnumero. Kirja toimitetaan Ärräpakettina lähimmälle R-kioskille. Kirjan hinta on 32 euroa ja se käytetään kokonaisuudessaan (poislukien postikulut) Vva ry:n matalan kynnyksen auttamistyöhön. Kun tilaat 14.12. mennessä, kirja ehtii jouluksi perille.

Lahjoittaa voit joko siirtämällä haluamasi summan tilille FI95 8000 1770 5353 01 tai lähettämällä tekstiviestin numeroon 16499 (10€/viesti).

Rahankeräysluvan tiedot: Keräyslupa RA/2017/814, voimassa 1.8.2017 – 31.3.2019, koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta, myöntänyt Poliisihallitus.

Pusula Nummi Sammatti Karjalohja Lohja