Ei määrä vaan laatu ratkaisee
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Etusivu Sivukartta Palaute Tekstikoko: Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä
Lohjan seurakunta - etusivulle

Ei määrä vaan laatu ratkaisee

Länsi-Uusimaa 20.1.2018

Huomispäivän evankeliumissa kerrotaan, miten Jeesus parantaa Simon Pietarin anopin kuumetaudista. Sanoma yllättävästä parantumisesta leviää silmänräpäyksessä ja illan tullen anopin oven edustalle oli kerääntynyt suuri erilaisten tautien vaivaamien ihmisten joukko. Jeesus parantaa heidät kaikki. Seuraavana aamuna Jeesus lähti ani varhain yksinäiseen paikkaan rukoilemaan, kunnes hänelle tullaan ilmoittamaan, että lisää väkeä oli siinä välissä kerääntynyt tuon talon eteen. Mutta Jeesus tahtookin nyt matkustaa seuraavaan kylään. Hänellä ei ollut aikomusta parantaa siinä kylässä kaikkia sairaita. Aika riensi ja hyvällä sanomalla oli jo kiire eteenpäin. Tärkein Jeesuksella oli aina sanoma iankaikkisesta valtakunnasta. Ajallisista sairauksista parantumiset olivat vain merkkejä tulevasta pysyvästä ilosta tuonpuoleisuudessa.

Oletko koskaan miettinyt, mitä sinusta jää jäljelle kun täältä lähdet tulevaan maailmaan? Moni hallitsija tahtoi jättää itsestään valtavia rakennusmonumentteja. Tavallinen ihminen tahtoo jättää ehkä omakotitalon, asunnon tai jonkin muun rakennuksen, tai rahakkaan perinnön, tai vaikkapa jonkun korkean hengentuotteen. Oikeastaan riittää, jos jättää sen verran hyviä muistoja, että joku suree ja kaipaa.

Saatamme muistaa dramaattisen raamatunkertomuksen, jossa ihmiset asetetaan aikojen lopulla suureen itsearviointiin. Arvioinnin perusteena, kohtalon ratkaisevana kysymyksenä on: Mitä olette tehneet yhdelle vähimmistä? Mitä olette elämänne aikana tehneet yhdelle? Enempää ei kysytä eikä odoteta. Siinä on kaikki ja tarpeeksi. Ei Jeesuskaan pyrkinyt parantamaan ja käännyttämään massoja, vaan kohtamaan yksittäisiä ihmisiä, joista hän teki taas sanomansa eteenpäin viejiä. Ja väliin hän jopa vetäytyi yksinäisyyteen rukoilemaan. Elämämme perustus pitäisi olla siis rukous ja yksittäisen ihmisen kohtaaminen ja auttaminen. Ei määrä vaan laatu.

Horst Gripentrog, kappalainen

Pusula Nummi Sammatti Karjalohja Lohja