Kirkkovuosi: Kynttilänpäivä

Kirkkovuosi: Kynttilänpäivä

Tiedote. Julkaistu: 23.1.2018, Kirkon viestintä

Kynttilänpäivällä on pitkät perinteet. Päivää on vietetty kristikunnassa erillisenä juhlana 300-luvun puolivälistä lähtien. Kynttilänpäivä päättää kirkkovuodessa joulun juhlajakson. Päivän nimen taustalla on katolinen tapa vihkiä tuolloin vuoden aikana kirkossa käytettävät kynttilät. Tänä vuonna kynttilänpäivää vietetään sunnuntaina 4.2.2018.

Kynttilänpäivänä alttarilla on kuusi kynttilää. Päivän liturginen väri on valkoinen, ilon ja toivon väri.

Päivän raamatullisena aiheena on Jeesus-lapsen tuominen temppeliin 40 päivää syntymän jälkeen sekä jumalallinen valo, joka hänessä tuli maailmaan ja ilmestyi ihmisille. Kynttilä on kirkollisessa perinteessä muistamisen ja toivon merkki.

Monessa seurakunnassa kynttilänpäivänä vietetään perhemessua. Kynttilänpäivän tv-jumalanpalvelus lähetetään Elimäen kirkosta 4.2. klo 10 alkaen. Jumalanpalveluksessa saarnaa Mikkelin piispa Seppo Häkkinen. Liturgina on Elimäen seurakunnan kirkkoherra Kirsi Hämäläinen.

Kynttilänpäivänä avataan myös vuoden 2018 Yhteisvastuukeräys, jonka tuotoilla torjutaan nälkää ja köyhyyttä.

Su 4.2.2018 kynttilänpäivä: "Kristus, Jumalan kirkkauden säteily", Yhteisvastuukeräyksen avaus, jumalanpalvelukset Lohjan seurakunnassa:

- klo 10 Pyhän Laurin kirkko, messu, Harhanen, Mäkelä, Kerko, jumalanpalvelus radioidaan Radio Dein taajuudella 107,2 MHz, messun jälkeen Yhteisvastuu-lounas ja keräyksen esittelyä seurakuntakeskuksessa, diakoni Krista Kallio, Simo Jouhi

- klo 10 Nummen kirkko, messu, Luukkonen, Kuoppala, Mäkelä, kirkkokuoro, Yhteisvastuukeräyksen aloitus, keittolounas

- klo 10 Sammatin kirkko, messu, Rantanen, Pia Hemminki, Karinto

- klo 12 lastenkappeli Pikku Lauri, perhekirkko, kastettujen kirkkopyhä, Lakomaa

- klo 12 Karjalohjan kirkko, messu, Raili Rantanen, Pertti Haapalainen, Riikka Karinto, keittolounas

- klo 12 Pusulan kirkko, perhemessu (ehtoollinen),  Luukkonen, Jurmu ja lapsikuoro, päiväkerholaiset, Sulavuori ja Noranta

- klo 16 Virkkalan kirkko, messu (SLEY).

Svensk verksamhet:

- kl. 13 högmässa i Virkby kyrka, Kuismanen, Saario. Konfirmanderna medverkar. Kyrkkaffe och kyrktaxi.