Rippikoulut alkavat ansaitsemattoman armon alla

Rippikoulut alkavat ansaitsemattoman armon alla

Länsi-Uusimaa 27.1.2018

Tuleva sunnuntai on rippikoulun aloitusjumalanpalvelusten päivä sekä samalla sunnuntai, jolloin muistelemme kirkkovuodessamme ansaitsematonta armoa. Ensi sunnuntain evankeliumitekstistä luemme:

”Jeesus sanoi opetuslapsilleen:
”Jos teillä on palvelija kyntötöissä tai paimenessa, niin ettehän te hänen kotiin palatessaan sano: ’Käy pöytään, saat heti ruokaa.’ Ei, te sanotte: ’Laita minulle syötävää, vyötä vaatteesi ja palvele minua sen aikaa kun syön ja juon. Sitten saat sinä syödä ja juoda.’ Ei palvelija siitä saa kiitosta, että hän tekee, mitä hänen tulee tehdä. Niinpä tekin, kun olette tehneet kaiken, mitä teidän tulee tehdä, sanokaa: ’Me olemme arvottomia palvelijoita. Olemme tehneet vain sen, minkä olimme velvolliset tekemään.’ (Luuk. 17: 7-10)”

Rippikoulussa ollaan uuden ikäluokan parissa palvelemassa nuorten kasvua ja kehitystä kristillisten perusarvojen varassa ja niiden avulla. Keskeistä on Kristuksen antaman lähetyskäskyn mukainen toiminta. Rippikoulu on sekä kasteopetusta että Jumalan sanan kylvöä. Me kirkon työntekijät teemme parhaamme siinä, että nuori vahvistuisi uskossaan kolmiyhteiseen Jumalaan ja hän saisi elämäänsä kestävät perusarvot.

Nuoret tulevat palveltavaksi yhteiseen pöytään usein rippikoulun aikana. He istuvat usein yhteiseen ruoka- tai kahvipöytään sekä polvistuvat Herran pyhälle ehtoolliselle. Heitä palvelevat kaikki seurakunnan työntekijät eri tehtäviensä ja lahjojensa kautta. Seurakunnan työntekijä kokee usein arvottomuutta suuren tehtävänsä äärellä. Miten minä osaisin kertoa näille nuorille hyvästä Jumalasta, Jumalan valtakunnasta ja suuresta armosta, jota Jumala meille syntisille ihmisille on osoittanut. Syntien anteeksiantamus on totta Jeesuksen nimessä ja sovintoveressä. Nuorikin saa kokemuksen ihmeellisestä rauhasta, kristityn vapaudesta ja suuresta ilosta, jonka Herramme on meille lahjoittanut.

Rippikoulussa teemme sen, mihin meidät on lähetetty. Me olemme velvoitettuja palvelemaan tämän ikäpolven nuoria tämän lukuvuoden aikana. Jumala siunatkoon runsaasti rippikoulutyötämme kaudella 2018. Jumala siunatkoon myös nuorten vanhempia, isovanhempia, kummeja ja koko Lohjan seurakunnan rippikoulutyötä. Kiitos kuuluu Jumalalle, joka on lähettänyt meidät tehtäväämme.

Sampo Luukkonen, Pusulan aluepappi