Kiusausten voittaja

Kiusausten voittaja

Länsi-Uusimaa 17.2.2018

Ihminen on heikko. Joku korkkaa illalla viinapullon, vaikka tietää, että huomenna on luvannut tehdä lasten kanssa jotain kivaa. Joku tunkee viimeiset rahat peliautomaattiin, vaikka tietää, että sen jälkeen ei jää rahaa perheen ruokaostoksiin. On ihmisiä, jotka baari-illan jälkeen löytävät itsensä vieraasta sängystä, vaikka tietävät, että omassa kodissa toinen odottaa. Joku keksii valheita työkaverista, vaikka tietää, että niin ei saisi tehdä. Meitä ajaa sisäinen vimma pilata oma ja muiden elämä. Kiusausten keskellä meillä liian usein selkäranka katkeaa ja valitsemme väärin.

Ensi sunnuntaina kirkossa puhutaan siitä, että Jeesuksen selkäranka kesti. Jeesus kulki autiomaassa 40 päivää ja koko tuon ajan itse Saatana kiusasi Jeesusta. Tuo kiusaaminen ei ollut mitään haukkumista tai nimittelyä, vaan se oli nimenomaan houkuttelua, jossa Saatanan tarkoitus oli saada Jeesus lankeamaan, luopumaan Jumalasta ja kääntämään selkänsä hänelle. Mutta Jeesus kesti. Siihen perustuu meidän kristillinen uskomme. Jeesus eli niin kuin Jumala oli odottanut. Hän ei langennut syntiin, niin kuin kaikki muut ihmiset. Hän oli puhdas ja viaton loppuun asti. Tässä on lohdutus langenneelle, sille joka taistelee heikkona kiusauksia vastaan. Jeesus voi auttaa. Hän ymmärtää elämän tummia sävyjä, hän tietää sen kamppailun, jota sydämessä käymme. Vaikka me olemme heikkoja, toivo ei ole silti kuollut. Meillä on mahdollisuus selvitä.

Kirkko on hyvä paikka selvittää elämäänsä. Se on paikka kiusatuille ja langenneille, niille, jotka ymmärtävät, että eivät selviä yksin. Huomenna on kirkoissa jumalanpalvelus. Itse olen huomenna menossa jumalanpalvelukseen täällä Novosibirskissa. Meillä jumalanpalveluksessa käy entisiä vankeja, joilla monilla on ollut ongelmia päihteiden kanssa, käy yksinhuoltajia, käy perheellisiä, käy lapsia ja vanhuksia. Jumalan kutsuu luokseen kaikkia, kiusattuja ja langenneita. Siksi rohkaisen: mene huomenna kirkkoon. Jumala joka on armollinen, kutsuu sinua luokseen.

Markus Aitamäki

Lähetystyöntekijä