Uskossa, vapaudesta

Uskossa, vapaudesta

Länsi-Uusimaa 28.4.2018

Mitä Jumala minulta odottaa? Että luotan Häneen, panen toivoni Häneen. Etten riko tai väheksy Hänen luomistyötään. Että rakastan Häntä, joka on minut pelastanut ja lahjoittanut minulle elämän. Miten yksinkertaisen helppoa. Ainakin paperilla. Vaan jäävätkö nämä vain paperille, kun käännän katseeni pois.

Tuntuuko usko joskus työläältä? Jumala tuntuu vaativan omiltaan enemmän kuin heiltä, jotka eivät Häntä tunne. Kymmenen käskyä ihan lamaannuttavat. Jos Jumala on noin vaativa, elo uskossa ei kuulosta kovinkaan houkuttelevalta tai tavoiteltavalta. Ei, tässä onkin oltava jotain muuta. Ei Jumala meitä vapauttanut synnin orjuudesta voidakseen itse orjuuttaa meitä käskyillään ja vaatimuksillaan. Se olisi aivan liian kieroutunutta Jumalalle, joka sanoo olevansa suurin rakkaus täynnä armoa.

Otetaanpa toinen näkökulma uskoon. Jumalan vaatimukset suojelevat elämää ja ihmisiä ympärilläni. Ja minua. Jumala, suurin Rakkaus, haluaa parasta sinulle, minulle ja hänelle, joka on vierellämme tai kulkee ohitsemme. On suuri oivallus tajuta, ettei Jumalan vaatimuksissa pysty omin voimin elämään tai niitä toteuttamaan. Jumala antaa voiman, Hän itse tekee ihmisestä täydellisen. Kymmenen käskyä näyttävätkin kuinka paljon tarvitsen Jeesusta tekojeni ja tekemättömyyksieni tähden. Tästä kulmasta kymmenen käskyä tuntuvat ihanilta! Miten paljon olen saanut anteeksi, miten paljon haluan siitä kiittää ja miten vapaa olen. Olen vapaa elämään sillä tiellä, jolle Jeesus minua kutsuu. Ja jolla Jeesus kanssani on.

Taivaan kansalainen vapautettu,

kuolemasta kokonaan pelastettu.

Vielä hetki täällä,

eloa maan päällä.

Meluu ja äänii

mahtuu tähän lääniin.

Elämästä nauti,

ei oo usko mikään tauti.

Vapaana taivaan tiellä,

ei Jeesus elämää kiellä.

Mut sovussa kanssa muiden,

juosten, lentäen taikka uiden.

Jeesuksen perässä mee,

vapaudesta iloitse, tee.