Anna meille jokapäiväinen leipämme
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Etusivu Sivukartta Palaute Tekstikoko: Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä
Lohjan seurakunta - etusivulle

Anna meille jokapäiväinen leipämme

Länsi-Uusimaa 5.5.2018

Sunnuntain evankeliumitekstiä (Luukas 11:5-13) edeltää Jeesuksen kehotus rukoilemaan sanoilla, jotka tunnetaan Isä meidän rukouksena. Sanat: ”Anna meille jokapäiväinen leipämme”, on ollut meille varsin konkreettinen rukous asuessamme täällä Etiopiassa, jossa olemme lähetystyössä.

Nykyään, iltarukouksen yhteydessä, muutama meidän lapsistamme on alkanut rukoilemaan niiden ihmisten puolesta, joilla ei ole ruokaa tai asuntoa. Nämä lastemme rukoukset ovat koskettaneet syvästi minun isän sydäntä.

En tiedä tarkalleen, että mistä tämä aihe on noussut heidän mieleensä, mutta se on heidän jokapäiväistä arkea. Matkustettaessa Addis Abebassa näkee paljon köyhiä, paljon kodittomia sekä paljon myös katulapsia. Ei voi kuin pohtia mitä lapsemme ajattelevat mielessään heidät nähdessään.

Lapsemme ovat kuitenkin ymmärtäneet, että he voivat auttaa näitä, heille tuntemattomia ihmisiä parhaiten rukoilemalla. Samalla he ovat ymmärtäneet myös jotain syvällisempää, joka on osa myös jokapäiväistä leipäämme. He pyytävät, että ihmiset jotka eivät tunne Jeesusta, voisivat oppia tuntemaan hänet.

Uskon, että Taivaan Isä kuulee heidän vilpittömän rukouksen. Jeesus jatkaa samassa Luukkaan luvussa (11:9) opetustaan kehottamalla meitä pyytämään ja etsimään: ”Pyytäkää, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teille avataan”. Tähän liittyy suuri lupaus meille ihmisille. Pyytävä saa ja etsivä löytää.

Anna meille jokapäiväinen leipämme on ajankohtainen rukous monille ihmisille niin täällä Etiopiassa kuin myös Suomessa. Saamme luottaa siihen, että rukous jonka Jumalan Poika on opettanut, on rukous, joka on erityisen lähellä Taivaan Isän sydäntä.

Tämä on lupaus sinulla ja minulle. Jumalan valtakunta on avoinna meille kaikille. Psalmi 27: 14 sanoo: ” Luota Herraan. Ole luja, pysy rohkeana. Luota Herraan.”

Mika Lehtinen

Lähetystyöntekijä SEKL, Etiopia

(Nimikkolähetti Lohjan srk/Pusulan aluesrk)

Pusula Nummi Sammatti Karjalohja Lohja