Aikuisrippikoulu

Aikuisrippikoulu

Aikuistyössä tapahtuu.

Onko sinua pyydetty kummiksi? Häät tulossa? Lapsen kaste edessä? Haluatko liittyä kirkkoon?

Jos rippikoulu on jäänyt käymättä nuorena tai siihen ei ollut mahdollisuutta, voi sen hoitaa aikuisenakin. Lohjalla on syksyllä ja keväällä aikuisrippikouluryhmä. Se on helpoin ja kätevin tapa saada rippikoulu suoritettua.

Seuraava aikuisrippikoulu tarpeen mukaan keväällä 2017.

Aikuisrippikoulu rakentuu yhteisistä tapaamisista, omatoimisesta tutustumisesta omaan seurakuntaan ja verkkotehtävistä. Ryhmässä pohdiskellaan, keskustellaan ja opitaan yhdessä. Tilanteet ovat vapaamuotoisia ja ryhmäläisten toiveet ja lähtökohdat otetaan huomioon sisältöjen suunnittelussa. Alla on viitteellinen sisältö aikuisrippikoulussa.

Rippikoulun kaari on ajallisesti n. 5 viikkoa. Aikuisrippikoulun tapaamiset kestävät n. 1,5h. Osallistujalta odotetaan sitoutumista yhteisiin aikatauluihin. Konfirmaatio toteutuu sunnuntaina normaalin jumalanpalveluksen yhteydessä tai yhdessä sovitulla tavalla.

1. tapaaminen

Tutustuminen, odotukset ja toiveet, kokonaisuuden hahmotus

2. tapaaminen

Raamattu, Jeesus

3. tapaaminen

jumalanpalvelus, rukous, kristityn elämä, kummius

4. tapaaminen

elämän rajallisuus, kuolema, iankaikkisuus, kärsimys, hyvä ja paha

5. tapaaminen

konfirmaatio

Rippikoulun aluksi jokainen kirjoittaa lyhyen ennakkoesseen. Lisäksi jokainen käy omatoimisesti kerran jumalanpalveluksessa.

Ota yhteyttä hyvissä ajoin, jos asia on sinulle ajankohtainen. Silloin asiat järjestyvät ilman huolta ja kiirettä.

Lisätietoja:

Panu Mäkelä