Erään äidin syvä huolenaihe

Erään äidin syvä huolenaihe

Lapsi oli vakavasti sairastunut ja äiti etsi hänelle epätoivoisesti hoitoa. Mistään ei tahtonut löytyä apua. Viimeisenä toivona tämä äiti löysi paikan, josta hoidon saisi, mutta hänelle ilmoitetaan tylysti, ettei hän saisi hoitoa lapselleen, koska hän oli kotoisin naapurikunnasta.

Tuollainen selostus voisi melkeinpä löytyä tämän päivän lehden mielipidepalstalta tai netistä, mutta tämä kertomus onkin itse asiassa paljon vanhempi. Jeesuksen aikana ei ollut nykyisenlaista terveydenhuoltoa. Siksi Jeesus joutui kaikkialla, missä liikkui, hädänalaisten ihmisten piirittämäksi. Nimittäin sana siitä, että hän paransi sairaita, levisi tosi nopeasti ja se toi hänen luokseen valtavasti ihmisiä läheltä ja kaukaa. Mainittu nainen sairaan lapsensa kanssa oli peräti Kanaanista kotoisin. Jos on liikaa työtä, on pakko jostain rajoittaa. Jeesus rajoitti työnsä niin, että vain israelilaiset saisivat häneltä avun. Kanaanilainen nainen ei kuulunut israelilaisiin. Sitten alkaa huomisen sunnuntain evankeliumissa ennennäkemätön vääntö asiasta. Lapsen äiti osoittautuu uskomattoman sitkeäksi avunpyytäjäksi. ”Koiratkin saavat syödä isäntänsä pöydältä putoilevia palasia,” hän argumentoi. Tällä hän tarkoitti, että voisiko pakanoillekin irrota edes vähän apua? ”Silloin Jeesus sanoi hänelle: ’Suuri on sinun uskosi, nainen! Tapahtukoon niin kuin tahdot’. Siitä hetkestä tytär oli terve.”

Tämä on hieno kertomus siitä, kuinka äidin sitkeä rukous voi vaikuttaa suuria. Olemmeko ottaneet tämän huomioon omassa elämässämme? Rukous voi vaikuttaa suuria. Jeesus näki, että naisella oli suuri usko. Ilman uskoa nainen ei olisi näin sitkeästi pyytänytkään. Mitä voisi siis päätellä meidän uskostamme kun me emme rukoile emmekä pyydä mitään?

Hyvä lukija, hiljenny siis hetkeksi ja rukoile kanssani virren sanoin: ”Herra Jeesus, pyydän sinua kaikesta sielusta, hoida Hengelläsi minua, murheissa lohduta. Kirkasta, Herra, itsesi nyt sydämelleni ja verelläsi puhtaaksi tee omatuntoni.” (VK 361:3)

Horst Gripentrog

rippikoulutyön kappalainen