Kirkkovuosi: Adventti

Kirkkovuosi: Adventti

Tiedote 27.11.2018, Kirkon viestintä

Uusi kirkkovuosi alkaa ensimmäisestä adventtisunnuntaista. Tänä vuonna sitä vietetään 2. joulukuuta. Yhteensä neljän adventtisunnuntain ketju johdattaa jouluun, Jeesuksen syntymäjuhlaan.

Ensimmäisenä adventtisunnuntaina juhlitaan Jerusalemiin ratsastavaa Jeesusta. Ihmisjoukko otti hänet vastaan huutaen Hoosiannaa. Sana hoosianna tarkoittaa auta, pelasta.

Jouluaaton jälkeen 1. adventtisunnuntai on toiseksi suosituin kirkossakäyntipäivä. Silloin kirkoissa lauletaan saksalaisen G. J. Voglerin 1700-luvun lopulla säveltämä Hoosianna-hymni. Hoosianna on virsikirjassa virsi numero 1.

Ensimmäisenä adventtina on tapana sytyttää kynttilä, viimeisenä adventtina syttyy neljäs kynttilä.

Ensimmäinen adventtisunnuntai sijoittuu marraskuun 27. ja joulukuun 3. päivän välille riippuen siitä, mihin ajankohtaan joulupäivä osuu. Kirkoissa liturginen väri on valkoinen, ilon väri.

Toinen adventtisunnuntai julistaa Jeesuksen toista tulemista aikojen lopussa. Kolmas adventtisunnuntai muistuttaa Johannes Kastajasta, ja neljäntenä adventtisunnuntaina muistetaan Neitsyt Mariaa.

Tapahtumia Lohjalla:

La 1.12. klo 9-13 joulumyyjäiset Sammatin nuorisoseuran talolla ”Lärvätsalossa” (Werlanderintie 160). Alueseurakunnan myyntipöydälle lähetyksen hyväksi. Leivonnaisia ja myytäviä tuotteita saa tuoda aamusta myyntipäydälle tai edellisenä päivänä. Yhteyshenkilö Kaisa Rinne puh. 050 377 4308.

La 1.12. klo 16 adventtikonsertti kirkossa, Nummen torvisoittokunta, Nummi-Pusulan Mieslaulajat, Nummen kirkkokuoro, Teemu Heinonen, huilu. Ohjelma 10 €.

La 1.12 klo 18 Armas Maasalon Adventtivesper Karjalohjan kirkossa, Karjalohjan kirkkokuoro, joht. Pia Hemminki, Kaiku Mäenpää.

La 1.12. klo 18 Pyhän Laurin kirkko, hyväntekeväisyysjoulukonsertti, Narvarsia-kuoro ja muita solisteja, laulujen sovitus ja ohjaus Dimitri Grönfors, juonto Miska Nyman & Anita Lindgren, käsiohjelma ovelta 10 €. Tuotto syrjäytymisvaarassa olevien nuorten tukemiseen, Hope-Yhdistykselle vähävaraisten lapsiperheiden tukemiseen. Järj. Länsi-Uudenmaan Romanit ry, Suomen Rominafoorumi, Lohjan kaupungin nuorisotyö, ev.lut. seurakunta, tapahtumaan mahdollistaa Taiteen edistämiskeskus (Taike).

Su 2.12. klo 18 adventtikonsertti Karjalohjan kirkossa. Esiintyjinä Lohjan kaupunginorkesteri ja Laurentiuskuoro, johtajanaan Sakari Ylivuori. Tuuli Lindberg, sopraano, Martti Anttila, tenori ja Heikki Orama, basso.

Su 2.12. klo 18 Pyhän Laurin kirkko, Maasalon adventtivesper, Panu Mäkelä, Timo Saario & Lohjan kirkkokuoro, urut Ulla Eho-Saario.

Su 2.12. klo 18 Netta Skogin joulukonsertti Pusulan kirkossa, vapaaehtoinen ohjelmamaksu