Laurentiuskuoro

Laurentiuskuoro

Laurentius-kuoro perustettiin Erkki Muukkosen toimesta keväällä vuonna 1966 Lohjan Seurakunnan nuorisokuoroksi. Kuoro sai nimensä Lohjan Pyhän Laurin kirkon suojeluspyhimyksen mukaan. Alkuaikoina kuoro esiintyi kvintettinä lähinnä jumalanpalveluksissa ja muissa seurakunnan tapahtumissa. Syksyyn –66 mennessä laulajien määrä oli kuitenkin jo nelinkertaistunut ja tämän myötä pääsi kuoro kokoamaan myös omaa, vaativampaa ohjelmistoaan. Tällä hetkellä Laurentius-kuorossa laulaa noin 30 eri-ikäistä aktiivista jäsentä.

Pia Hemminki on ansiokkaasti luotsannut Laurentius-kuoroa jo 25 vuotta. Nykyisin hän toimii Laurentius-kuoron lisäksi mieskuoro Lohjan Miesten ja Kirkkonummen kamarikuoron taiteellisena johtajana.

Laurentius-kuoron ohjelmisto on alusta asti painottunut klassiseen, traditionaaliseen kirkkomusiikkiin, mutta pitänyt sisällään myös muita tyylilajeja kuten kansallisromanttista suomalaista musiikkia ja uutta musiikkia. Konserttitoiminta on keskittynyt Lohjalle, lähikuntiin ja pääkaupunkiseudulle. Kuoroa voi tiedustella erilaisiin tilaisuuksiin esiintymään.