Paastosta pääsiäiseen

Paastosta pääsiäiseen

Hiljaisen viikon ja pääsiäisen tapahtumia.

Paaston aika on tuhkakeskiviikosta 14.2. pääsiäispäivään 1.4. Paastonajan alkuosan aiheita ovat katumus, mielenmuutos ja taistelu pimeyden valtoja vastaan.

Paastonajan loppuosa, kaksi viimeistä viikkoa, keskittyy Kristuksen kärsimykseen. Palmusunnuntaina seurakunta lähtee seuraamaan Vapahtajan elämän viimeisiä vaiheita.

Elämäntapa- ja kulutusvalinnoilla on suuri merkitys aiheuttamiimme kasvihuonekaasupäästöihin, mutta miten päästöjä voi oikeasti pienentää? Ekopaasto kannustaa kokeilemaan, miten oma arki sujuisi elämäntapoja tarkistamalla. Ekopaasto alkoi tuhkakeskiviikkona ja jatkuu aina pääsiäispäivään saakka.  Tule mukaan!

Hiljaisen viikon rukouksia 25.3.- 31.3.2018

Palmusunnuntaina seuraan Sinua, aasilla ratsastava kuningas. Jeesus, tervetuloa kotiini ja sydämeeni.

Malkamaanantaina olen kanssasi Getsemanessa. Rukoilen apua ahdistuksessani. Tapahtukoon Sinun tahtosi!

Tikkutiistaina mieleni valtaavat väärät syytökset, joilta en voinut puolustautua. Olethan vierelläni vihollisteni edessä.

Kellokeskiviikkona pesen käteni ja pakenen vastuuta kuten Pilatus. Pois se minusta! Herra, anna anteeksi heikkouteni.

Kiirastorstaina liityn viimeisen illan aterialle. Mikä ilo nauttia ruuasta, juomasta, seurasta! Kiitän siitä tänään, ja aina ehtoollisella

Pitkäperjantaina katson ristiä. Ristin juurella huudan kanssasi: Jumalani, Jumalani, miksi minut hylkäsit!

Lankalauantaina on aivan hiljaista. Risti on tyhjä. Sinä pyhitit haudan lepopaikaksi. Herra, armahda minua.

Siunaan itseni ristinmerkillä.

Pääsiäisviikon rukouksia 1.4.- 8.4.2018

Pääsiäissunnuntain aamuna hauta on tyhjä. Ihmettelen Marian kanssa. Kristus on ylösnoussut! Kiitän ja iloitsen.

Maanantaina kuljen Emmauksen tiellä. Herra, auta minua tunnistamaan Sinut ihmisissä ja muistamaan, että kuljet rinnallani.

Tiistaina hämmennyn kärsimyksen jäljistä, niistä tunnistan Herrani. Pyydän Sinua ja lähimmäisiäni jakamaan leivän kanssani.

Keskiviikkona kiitän ravinnosta. Niin kuin Pietarin kalasaalis, myös minulle tarjoamasi hyvyys ja rakkaus on yltäkylläistä.

Torstaina pohdin paikkaani maailmassa. Mykistyn Sinun osoittamasi luottamuksen edessä: Menkää kaikkialle maailmaan!

Perjantaina palaan tyhjälle haudalle. Millaista oli naisten ihmetys ja riemu? Tänäänkin saan viedä ilosanomaa.

Lauantaina katson rohkeasti eteenpäin. Sinä annoit minulle tehtävän ja lupasit olla kanssani maailman loppuun asti.

Sunnuntaina muistan kastettani, sen lupausta ja velvoitusta. Nimeltä kutsuen ohjaat elämääni. Kiitos!

Siunaan itseni ristinmerkillä.

Paastosta pääsiäisiloon evl.fi/pyha/