Odotuksia...
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Etusivu Sivukartta Palaute Tekstikoko: Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä
Lohjan seurakunta - etusivulle

Odotuksia...

Huomenna on äitienpäivä. Muistan, kuinka vuosia siiten, tyttäreni ollessa viisivuotias, hän oli kuullut pihalla muilta lapsilta, että nämä olivat menossa ostamaan äitienpäivälahjaa. Hänkin halusi mennä ostamaan minulle lahjan. Ehdotin, että menisimme yhdessä. ”Ei!” sanoi tyttäreni, ”silloinhan se ei ole sinulle yllätys!”

Viisivuotias ei kuitenkaan voinut vielä mennä yksin kauppaan. Niinpä pyysin erästä ystävääni menemään tyttäreni kanssa ostoksille. Annoin heille muutaman kolikon ostosta varten. Ystäväni ja tyttäreni menivät lahjaostoksille. Kauniin lahjapaketin kanssa he sitten palasivat työpaikalleni ja sieltä kävelimme kotiin tyttäreni kanssa.

Lahjapaketti kuitenkin painoi sen verran, että tyttäreni ei jaksanut sitä kantaa, joten kannoin sen hänen puolestaan kotiin. Kotona sitten hän piilotti lahjan lelulaatikkoonsa. Äitienpäivänä sitten otin käyttööni kaikki näyttelijän taitoni ja esitin todella yllättynyttä, kun tyttäreni laulaen: ”Paljon onnea vaan…” ojensi lahjapaketin minulle.

Paketin sisällä odotti yllätys: kaunis lasinen hedelmävati. Se on kallisarvoisin astiani, juuri tämän muiston takia. Olin lahjan itse maksanut ja vielä kotiin kuljettanut, mutta tärkeintä oli kuitenkin tyttäreni ajatus: Hän halusi antaa minulle lahjan!

Äitiys tuntuu olevan ”aina vaan odotusta”. Ensin äiti odottaa yhdeksän kuukautta, että lapsi syntyisi ja kaikki menisi hyvin. Sitten odotamme lapsen kasvavan, kehittyvän ja oppivan uusia asioita. Seuraavaksi odotamme ”poikasen lentävän pesästä”. Odotamme, että hänen siipensä kantavat ja hän osaa itse huolehtia itsestään. Ja sitten kun lapset ovat maailmalla, odotamme, että he tulisivat käymään. Tänäkin äitienpäivänä äidit ja isoäidit odottavat lapsiaan ja lapsenlapsiaan luokseen. Tärkeää ei ole mitä he lahjaksi tuovat, vaan se, että he tulevat.

Tulevana sunnuntaina kirkoissa on teemana helluntain odotus. Viikon päästä on helluntai, seurakunnan syntymäpäivä. Ensimmäisenä helluntaina Jeesuksen ystävät ymmärsivät, että me ihmiset olemme Jumalan perhettä. Taivaan Isä odottaa, että me kokoontuisimme yhdessä hänen luokseen. Puhuisimme rukouksessa Hänelle ja kuuntelisimme, mitä Hän sanassaan meille haluaa kertoa. Sekä iloitsisimme Jumalan lapsina, sisarina ja veljinä, myös toistemme seurasta.

Taivaan Isä ei odota meiltä mitään tuomisia, riittää kun haluamme kokoontua hänen nimissään. Taivaan Isä on tehnyt kaiken meidän puolestamme: antanut Poikansa maailmaan, uhrannut Jeesuksen ristillä ja herättänyt Hänet kuolleista. Me voimme luottaa aina Taivaan Isän rakkauteen ja anteeksiantamiseen. Taivaan Isä odottaa lapsiaan aina.

Yhdessä voimme kokoontua helluntain odottamiseen ke 15.5. klo 18 Pyhän Laurin kirkkoon Helluntain tuli –messuun, jossa Laurin sisarukset –tanssiryhmä johdattelee meitä helluntaintunnelmiin.

Marita Laaskonen

nuorisotyönohjaaja

Pusula Nummi Sammatti Karjalohja Lohja