Kodin siunaaminen

Kodin siunaaminen

Lohjan aluesairaalaan laajennusosan ekumeeninen siunaustilaisuus 2008. Kuva: Teemu Vestovuo.

Kotia siunattaessa kiitetään kodista ja pyydetään siunausta sen asukkaille sekä rukoillaan, että kodissa vallitsisi rakkaus. Rukoushetki voi olla myös ekumeeninen eli eri kristillisiä kirkkokuntia yhdistävä. Kodin siunaamisen rukoushetken voi toteuttaa monella tavalla. Siunaamisen voi myös yhdistää tupaantuliaisiin tai kotona vietettävään lapsen kastetilaisuuteen, avioliittoon vihkimisen yhteyteen tai muuhun juhlaan. Koti siunataan useimmiten muuton jälkeen tai ensimmäistä yhteistä kotia perustettaessa. Myös vapaa-ajan asuntoja voidaan siunata.

Kodin siunaamiseen liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä oman seurakuntasi kirkkoherran virastoon.