Palveleva Puhelin

Palveleva Puhelin

Palvelevan Puhelimen rinnalla toimii Palveleva netti -palvelu, jossa voi myös asioida nimettömästi. Vastaajat ovat tehtävään koulutettuja vapaaehtoisia. Viestiin vastataan viiden päivän kuluessa. Palveluun pääset tästä.

Palveleva puhelin on evankelis-luterilaisten seurakuntien ylläpitämä auttava puhelinyhteys. Se on toiminut jo vuodesta 1964 lähtien. Palvelevan puhelimen välityksellä käydään vuosittain kymmeniätuhansia keskustelua. Keskeisimpiä puheenaiheita olivat yksinäisyys, elämän perimmäiset kysymykset ja erilaiset ihmissuhdekysymykset.

Palveleva Puhelin päivystää arkena ja pyhänä

Palvelevaan puhelimeen voit soittaa kaivatessasi kuulijaa ja keskustelukumppania. Puheluihin vastaavat päivystäjät ovat tehtävään huolellisesti valittuja ja koulutettuja vapaaehtoisia tai kirkon työntekijöitä.

Palveleva Puhelin päivystää niin arkena kuin pyhäpäivinäkin sunnuntaista torstaihin kello 18-01 ja perjantaina ja lauantaina kello 18-03. Ruotsinkielinen päivystys on joka ilta kello 20-24.

Palvelevan puhelimen numero on kaikkialla Suomessa suomenkielisille soittajille 01019-0071 ja ruotsinkielisille 01019-0072. Palvelevaan puhelimeen on mahdollista soittaa myös ulkomailta. Ulkomailta soitettaessa numerot ovat +358 1019 0071 ja +358 1019 0072.

Soitto Palvelevaan puhelimeen maksaa matkapuhelimesta soitettuna oman operaattorin laskutusperusteen mukaisesti ja lankapuhelimesta soitettuna paikallispuhelumaksun verran.