Yhteisvastuu 2017

Yhteisvastuu 2017

Tule mukaan, juuri sinua tarvitaan!

Suomalaiset lahjoittivat Yhteisvastuukeräykselle viime vuonna  3 458 278,70 euroa. Yhteisvastuukeräyksen nettotuotto Lohjan seurakunnassa on n. 14 040 euroa.

Suomessa yhteisvastuuvaroin ehkäistään nuorten syrjäytymistä sekä tuetaan heidän elämänhallintataitojensa kehittymistä ja osallisuutta partiotoiminnan avulla. Ugandassa Yhteisvastuu tukee nuorten ammattikoulutusta ja toimeentuloa.

Kiitos jokaiselle tavalla tai toisella keräykseen osallistuneelle!

Tule mukaan kerääjäksi! Ota yhteyttä asuinalueesi diakoniatyöntekijään. Yhteystiedot tästä.

Ystävänpäivän perherieha ke 15.2. klo 9-11 Virkkalan kirkolla Yhteisvastuun hyväksi, seikkailua, ongintaa, buffet, askartelua ym. ohjelmaa. Tapahtuman jälkeen mahdollisuus osallistua ruokailuun (aikuinen 4 €/lapsi 1 €)

Yhteisvastuukeräys 2017 torjuu ihmiskauppaa ja tukee nuorten syyrialaisten pakolaisten koulutusta

Yhteisvastuukeräyksen kansainvälisenä kohteena vuonna 2017 on Lähi-itä, erityisesti Jordania, jossa tuetaan nuorten syyrialaisten pakolaisten koulutusta

Yhteisvastuukeräyksen tuotosta 60 prosenttia ohjataan Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun.

Vuoden 2017 esimerkkikohdealueena on Lähi-itä. Keräysvaroilla tuettava kansainvälinen työ auttaa erityisesti konfliktien keskellä asuvia nuoria, jotta he pystyisivät rakentamaan hyvän elämän eivätkä joutuisi ihmissalakuljettajien ja ihmiskaupan uhreiksi.

Kaikista maailman maista Jordania on ottanut vastaan kolmanneksi eniten pakolaisia, yli 650 000 ihmistä. Pakolaisia asuu sekä kaupungeissa että pakolaisleireillä.

Pakolaistilanne koettelee luonnonvaroiltaan köyhää Jordaniaa, jossa asukkaita on noin 6,6 miljoonaa. Kouluissa tila loppuu kesken, ja pakolaisista yli kolmasosa oli viime vuonna koulutusjärjestelmän ulkopuolella. Ulkomaanapu tekee työtä erityisesti nuorten koulutuksen ja toimeentulon parantamiseksi.

Kirkon Ulkomaanapu tarjoaa pakolaisille muun muassa englanninopetusta, ammatillista koulutusta sekä psykososiaalista tukea. Ulkomaanapu järjestää vapaa-ajan toimintaa, kuten jalkapalloa ja sirkuskoulua.

Keräysvaroja käytetään myös pitkäjänteiseen kehitysyhteistyöhön Keski-Afrikan tasavallassa, Ugandassa ja Myanmarissa.

Suomessa keräysvaroin autetaan ihmiskaupan uhreja yhteistyössä Pro-tukipiste ry:n, Rikosuhripäivystyksen, Pakolaisneuvonta ry:n ja Monika-Naiset liitto ry:n kanssa.

Auta ja lahjoita: www.yhteisvastuu.fi/lahjoita
Yhteisvastuukeräykseen voi lahjoittaa myös puhelimitse

Lohjan seurakunnan alueella keräystilin numero on: FI2240061050000011. Tilille annetuista lahjoituksista kymmenen prosenttia kohdentuu  hyväntekeväisyyteen Lohjan seurakunnan alueelle. Yhteisvastuukeräystä koordinoi johtava diakoniatyöntekijä Katja Itämäki.

Yhteisvastuu on myös facebookissa

Yhteisvastuu 2017: Ihminen ei ole kauppatavaraa

Vuoden 2017 Yhteisvastuukeräys torjuu ihmiskauppaa. Keräys käynnistyy sunnuntaina 5.2.2017. Suomessa keräysvaroilla autetaan ihmiskaupan uhreja. Keräyksen kansainvälisessä esimerkkikohdemaassa Jordaniassa tuetaan Syyriasta sotaa ... Lue lisää