Yhteisvastuu 2018

Yhteisvastuu 2018

Juuri sinua tarvitaan!

Suomalaiset lahjoittivat Yhteisvastuukeräykselle viime vuonna 3 058 808,95 euroa. Varoilla torjutaan ihmiskauppaa Suomessa ja maailman konfliktialueilla.Lohjan seurakunnassa keräyksen nettotuotto oli 10.673,02 euroa.

yhteisvastuu.fi

Hyvää voit tehdä monella tapaa. Tule mukaan vaikka kerääjäksi! Ota yhteyttä asuinalueesi diakoniatyöntekijään, yhteystiedot tästä.

Yhteisvastuu 2018 torjuu nälkää ja köyhyyttä Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Keräys käynnistyi tuttuun tapaan helmikuun ensimmäisenä sunnuntaina 4.2.2018.

Voit lahjoittaa  TÄSTÄ  Lohjan seurakunnan Yhteisvastuukeräykseen.

Yhteisvastuun vuoden 2018 teemana on riittävän ravinnon turvaaminen köyhyydessä eläville ihmisille maailman katastrofialueilla. Suomessa keräyksellä tuetaan ihmisiä, joille arkipäivän ruokamenot ovat kohtuuttoman suuret.

Katastrofialueilla ravinnon puute johtuu muun muassa ilmastonmuutoksen aiheuttamien luonnon ääri-ilmiöiden kuten kuivuuden, myrskyjen ja tulvien lisääntymisestä sekä sodista ja konflikteista, jotka pakottavat ihmiset jättämään omat asuinalueensa, työnsä ja viljelyksensä.

Suomessa ravinnon puutteen ja heikkolaatuisuuden taustalla on usein pitkittynyt köyhyys, jossa pienillä tuloilla sinnittelevät ihmiset joutuvat pakon edessä tekemään valintoja esimerkiksi kalliiden asumiskulujen, terveydenhuollon maksujen ja ruoan välillä.

Keräysvaroista 60 prosenttia ohjataan Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoon. Varoilla autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä ja turvataan heille muun muassa riittävän ravinnon, välttämättömien perustarvikkeiden ja puhtaan veden saanti sekä mahdollisuus terveydenhoitoon ja majoitukseen. Lapsille ja nuorille pyritään järjestämään mahdollisimman pian paluu kouluun.

Loput 40 prosenttia keräysvaroista käytetään taloudellisesti vaikeassa tilanteessa elävien ihmisten auttamiseen Suomessa Kirkon diakoniarahaston ja seurakuntien kautta. Diakoniarahastosta myönnetään noin 2 000–4 000 euron suuruisia kertaluontoisia avustuksia esimerkiksi välttämättömiin hankintoihin sairauden, pitkittyneen työttömyyden tai yllättävän elämäntilanteen vuoksi kohtuuttomiin vaikeuksiin joutuneille ihmisille. Seurakunnissa yhteisvastuuvaroin pyritään tuomaan välitöntä helpotusta vähävaraisten ihmisten arkeen esimerkiksi ruoka-avun kautta.

#Ruokatrendit2018

Kevään Yhteisvastuu-kampanja haastaa suomalaisia pohtimaan nälkää. Millaista on elää päivästä toiseen ilman riittävää ravintoa ja nähdä lastensa kuihtuvan ruoan puutteesta? Entä miltä tuntuu tehdä mahdottomalta tuntuvia valintoja vuokran, lääkekulujen tai ruoan välillä? Nälkä on todellista, myös Suomessa, vaikka yltäkylläisyyden keskellä sitä on vaikea uskoa. Kevään ruokatrendi miljoonille ihmisille maailmassa on se, että ruokaa ei ole. Kampanja näkyy ulkomainonnassa suurimmissa kaupungeissa viikolla 6 ja jatkuu verkossa ja somessa pidemmälle kevääseen. Mukana myös tunnettuja ruokabloggareita.

Auta ja lahjoita:

www.yhteisvastuu.fi/lahjoita

Yhteisvastuukeräykseen voi lahjoittaa myös puhelimitse:

Soita 0600 1 5005 (5,09 € / puh+pvm)
0600 1 7010 (10,26 € / puh+pvm)
0600 1 7020 (20,28 € / puh+pvm)

Lähetä tekstiviesti numeroon 16588 Kirjoita viestikenttään
APU5 (5 €)
APU10 (10 €)
APU20 (20 €)

Keräyslupa RA/2017/785, voimassa 1.9.2017–31.8.2019, Manner-Suomi, myöntänyt Poliisihallitus 18.8.2017.

Lohjan seurakunnan alueella keräystilin numero on: FI2240061050000011. Tilille annetuista lahjoituksista kymmenen prosenttia kohdentuu  hyväntekeväisyyteen Lohjan seurakunnan alueelle. Yhteisvastuukeräystä koordinoi diakoniatyöntekijä Krista Kallio.

Yhteisvastuu on facebookissa