Yhteisvastuu 2019

Yhteisvastuu 2019

Juuri sinua tarvitaan!

Suomalaiset lahjoittivat Yhteisvastuukeräykselle viime vuonna 3 138 702,14 euroa. Lohjan seurakunnassa YV-keräyksen nettotuotto on 13.099,13 euroa. Tarkoituksena on riittävän ravinnon turvaaminen köyhyydessä eläville ihmisille maailman katastrofialueilla. Suomessa keräyksellä tuetaan ihmisiä, joille arkipäivän ruokamenot ovat kohtuuttoman suuret.

yhteisvastuu.fi

Osallistumalla Yhteisvastuu 2019 keräykseen olet mukana tukemassa lasten ja nuorten koulutusta Suomessa ja maailman katastrofialueilla.

Hyvää voit tehdä monella tapaa. Tule mukaan vaikka kerääjäksi! Täytä yhteystietosi tästä.

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

60 % tuotosta ohjataan vuosittain Kirkon Ulkomaanavun välityksellä katastrofiapuun, 20 % Kirkon diakoniarahaston kautta myönnettävään taloudelliseen apuun hädässä oleville Suomessa ja 20 % paikallisseurakuntien tekemään avustustyöhön. Kirkon diakoniarahaston kautta autetaan vähävaraisia sekä yllättävän elämänkatastrofin, kuten tulipalon tai vakavan sairauden vuoksi vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen joutuneita ihmisiä.

Jokaisesta lahjoitetusta eurosta noin 80 % käytetään avustustyöhön ja loput keräyksen vaikuttamistoimintaan, viestintään, varainhankintaan sekä keräyksen yleishallintoon.

Joka kevät Yhteisvastuun 40 000 vapaaehtoista arkienkeliä lähtevät liikenteeseen keräyslistojen ja -lippaiden kanssa. Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen ev. lut. seurakunnat. Keräys järjestetään helmi-huhtikuussa, mutta keräyslupa on voimassa ympäri vuoden. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti.

Auta ja lahjoita

Lohjan seurakunnan alueella keräystilin numero on: FI2240061050000011. Tilille annetuista lahjoituksista kymmenen prosenttia kohdentuu  hyväntekeväisyyteen Lohjan seurakunnan alueelle. Yhteisvastuukeräystä koordinoi diakoniatyöntekijä Krista Kallio.

Voit lahjoittaa TÄSTÄ Lohjan seurakunnan Yhteisvastuukeräykseen.

Yhteisvastuu on facebookissa

Ryhdy enkeliksi - autat

Arjen enkeli on Yhteisvastuukeräyksen vapaaehtoinen. Voit toimia yhteisvastuukerääjänä tai monissa muissa mielenkiintoisissa tehtävissä. Lue lisää