Apostolien päivä

Apostolien päivä

”Tahdon elää tämän päivän rohkeasti.

Tahdon löytää jalanjäljet Mestarin.

Tahdon olla uskollinen loppuun asti,

kunnes Herran näemme kasvoista kasvoihin”

Exit - Tahdon Elää

Taannoin opiskelutoverini Kauniaisten Diakista piti aamuhartauden puhuen ihmisistä, joita Jumala käyttää. Hartaudesta muistan opiskelutoverini railakkaan kielenkäytön lisäksi sen, miten rohkaisevasti hän puhui meille, jotka jonkinlaisia apostoleja tulisimme olemaan. Jumala valitsee juuri ne ihmiset juuri niihin tehtäviin, mihin Jumala heidät haluaa. Daavid ei ollut meidän mittareillamme täydellinen, Paavali vainosi kristittyjä, Pietari kielsi Jeesuksen, ja listaa voisi jatkaa vaikka kuinka. Silti Jumala valitsi käyttää heitä.

Päivän tekstit käsittelevät kuuliaisuutta ja ylistystä Jumalaa kohtaan. Paavali ja Pietari moittivat itseään syntisiksi, mutta korostavat Jeesuksen suuruutta ja haluavat antaa elämänsä Jeesuksen käyttöön. Apostolien uskollisuudesta ja rohkeudesta myös Exit kappaleessaan laulaa. Tähän uskollisuuteen, kuuliaisuuteen ja rohkeuteen voimme kaikki pyrkiä. Siksi sana ”Tahdon” kertosäkeessä on mielestäni täydellinen. Aina en onnistu elämään rohkeasti, kuten apostolille olisi suotavaa, ja välillä tuntuu, että eksyn tieltä. Tahdon kuitenkin yrittää parhaani. Tähän yrittämiseen uskon Jumalan meitä kutsuvan.

Jumala myös varustaa meidät taisteluvarustuksellaan, josta apostoli Paavali kirjoittaa erinomaisesti. Tämä varustus on jokaisen apostolin syytä kantaa mukana kokonaisuudessaan, missä ikinä kulkeekaan. Sen varustuksen turvin me toimimme, emme omassa voimassamme.

Siunausta ja rohkaisua teille toivoo Lohjan seurakunnan nuorisotyön kesätyöntekijä Jouni Aalto.