Yllättävä parantuminen

Yllättävä parantuminen

Sairaus on fyysisen tai psyykkisen rakenteen tai toiminnan poikkeavuus, joka aiheuttaa yksilölle tai hänen ympäristölleen tilapäistä tai pysyvää haittaa tai toiminnanvajavuutta. Näin sanakirja määrittelee sairauden. Sairastaminen on normaalitilasta poikkeava ajanjakso, jonka toivotaan menevän nopeasti ohi.

Olen väittänyt, että kahden asian äärellä jokainen ihminen pysähtyy ihmettelemään: syntymän ja kuoleman. Lisäisin listaan vielä kolmannen. Sairastuminen pysäyttää ihmettelemään. Kuumeen noustessa ja nenän vuotaessa on jäätävä kotiin ja todettava, että maailma pyörii radallaan minusta huolimatta. Nyt on aika levätä. Kiire lakkaa. Vakavamman sairauden edessä arki pysähtyy. On mietittävä elämä uudelleen. Selviänkö minä?

Evankeliumit todistavat Jeesuksen parantaneen spitaalisia, rampoja, halvaantuneita, kuuroja, sokeita ja useita muita. Hänellä on voima parantaa fyysisiä vaivoja vielä tänäänkin, sillä onhan hän kaikkivoipa. Tukalassa olotilassa nenää niistäessä tai elämän ja kuoleman kysymysten äärellä meillä on lupa turvautua Jeesukseen parantajana. Me voimme rukoilla itsellemme helpotusta ja sairauden väistymistä.

Näen kuitenkin, että meidän arkikielellämme Jeesus tekee parantajan työtä sivutuloverokortillaan. Päätoimenaan hän haluaa meidän näkevän ja kuulevan muutakin kuin maailman äänet. Kun me rukoilemme itsellemme parantumista, me saatamme tulla parannetuiksi yllättävällä tavalla. Rukouksessa me myönnämme heikkoutemme ja samalla avaamme sydämemme ja koko elämämme Jeesukselle. Turvautuminen Jumalaan parantaa meissä sellaisetkin sairaudet, mitä emme ole edes osanneet nähdä tai tuntea.

Mirja Harhanen, seurakuntapastori