Haudan hoito ja muistomerkit
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Etusivu Sivukartta Palaute Tekstikoko: Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä
Lohjan seurakunta - etusivulle

Haudan hoito ja muistomerkit

Haudan hoito

Haudan hoidosta vastaa hautaoikeuden haltija. Haudan voi hoitaa itse tai antaa sen seurakunnan hautainhoitorahaston hoidettavaksi. Haudan hoidosta voi sopia yhdeksi vuodeksi kerrallaan tai tehdä hoitosopimuksen 5, 10 tai 15 vuodeksi. Muistolehtojen hoidosta vastaa seurakunta. Hautapaikkoihin ja haudan hoitoon liittyvät asiat hoidetaan seurakunnan taloustoimistossa p. 044-3284224 tai 044-3284226

Muistomerkit

Muistomerkkien hoito kuuluu aina hautapaikan haltijalle. Vanhaan hautaan haudattaessa muistomerkkien poistaminen ja paikalleen asentaminen ovat hautapaikan haltijan vastuulla. Kivityöt voi tilata esim. hautaustoimistojen kautta. Uuden muistomerkin hankinnassa on noudatettava seurakunnan antamia yleismääräyksiä. Pyhän Laurin kirkkomaan, Virkkalan, Sammatin ja Pusulan uurnahauta-alueilla on omat määräyksensä muistomerkeistä. Uurnahauta-alueiden muistomerkkimääräykset löytyvät pdf-liitteenä ko. hautausmaan sivulta.

Kehotukset ja kuulutukset haudoilla

Haudoille voidaan seurakunnan toimesta asettaa kehotuksia haudan tai muistomerkin kunnostuksesta tai virallisia, kirkkoneuvoston päätöksellä tehtäviä kuulutuksia.

 

 


pdf liite

Hautainhoitomaksut 2019

pdf liite

Kehotukset ja kuulutukset haudoilla

pdf liite

Hautamuistomerkkeihin liittyviä määräyksiä
Pusula Nummi Sammatti Karjalohja Lohja