Hautapaikka

Hautapaikka

Hautapaikka varataan Lohjan seurakunnan taloustoimistossa. Uusi hautapaikka luovutetaan määräajaksi (30 vuotta). Haudan hallinta-ajan päätyttyä hautapaikan haltijalla on oikeus lunastaa hallinta-aikaan jatkoa.

Arkkuhautapaikkoja luovutetaan Metsolan, Virkkalan, SammatinKarjalohjan, Nummen ja Pusulan hautausmailta. Arkkuhauta voi olla kahden hautasijan parihauta tai neljän hautasijan perhehauta. Parihaudassa hautasijat ovat päällekkäin, perhehaudassa päällekkäin ja rinnakkain.

Karjalohjan, Sammatin ja Pusulan hautausmailta uusia arkkuhautapaikkoja ei luovuteta ulkokuntalaisille. Tämä johtuu siitä, että näillä hautausmailla on rajallisesti tilaa. Vanhoihin sukuhautoihin voidaan näilläkin hautausmailla edelleen haudata ulkokuntalaisia.

Uurnahaudassa on tilaa 4-9 uurnalle. Uurnahaudalle saa tuoda oman muistomerkin ja tehdä kukkaistutukset samoin kuin arkkuhaudalle. Uurnahautoja luovutetaan Pyhän Laurin kirkkomaalta, Metsolan, Virkkalan, Sammatin, Nummen ja Pusulan hautausmailta.

Muistolehdoissa uurna tai tuhka haudataan yhteiseen hauta-alueeseen. Muistolehtojen yhteismuistomerkkeihin voidaan kiinnittää vainajan nimilaatta. Muistolehto on Pyhän Laurin kirkkomaalla, Virkkalan hautausmaalla, Sammatin hautausmaalla, Karjalohjan hautausmaalla, Nummen hautausmaalla ja Pusulan hautausmaalla.

Arkussa haudatun vainajan tulee olla maassa 25 vuotta ennen kuin hautaus samalle hautasijalle on mahdollista. Tätä kutsutaan koskemattomuusajaksi. Vanhaan hautaan haudattaessa on huomioitava, että koskemattomuusaika täyttyy haudan hallinta-aikana. Tarvittaessa hautaan on lunastettava hallinta-ajan jatkoa. Kaikkiin vanhoihin arkkuhautoihin voidaan haudata uurnia. Koskemattomuusaika ei estä uurnien hautaamista arkkuhautaan.