Tuhkaus

Tuhkaus

Valtaosa hautauksista on tuhkahautauksia. Uurna voidaan haudata uurnahautaan, muistolehtoon tai vanhaan arkkuhautaan.

Uurnahauta-alueet ja muistolehdot ovat valmiiksi rakennettuja puistoja. Uurnahautauksen jälkeen hauta ympäristöineen on nopeasti kunnossa. Uudelle uurnahaudalle saa myös tuoda muistomerkin vaikka heti hautauksen jälkeen. Muistomerkkejä ei tarvitse poistaa haudalta uurnahautauksen yhteydessä.

Kun on kysymys tuhkauksesta, on vainajan siunaaminen samanlainen kuin arkkuhautauksessa. Siunaustilaisuuden jälkeen arkku jää kappeliin tai kirkkoon ja uurnan hautaan lasku tapahtuu myöhemmin omaisten sopimana aikana. Uurnalaskutilaisuudessa saattaja ohjaa uurnalaskijat haudalle ja uurnanlaskun jälkeen saattaja tai joku omaisista peittää haudan. Pyydettäessä pappi osallistuu myös uurnan hautaan laskuun.