Kirkolliskokous 4.–8.11.2013: Kirkko uudistaa keskushallintoaan

Kirkolliskokous 4.–8.11.2013: Kirkko uudistaa keskushallintoaan

Kirkon tiedotuskeskus 30.10.2013

Kirkolliskokousedustajat kokoontuvat syksyn istuntoonsa Turun kristilliselle opistolle (Lustokatu 7) 4.–8.11.2013. Avajaismessu pidetään Maarian kirkossa maanantaina 4.11. kello 9. Messussa saarnaa Kuopion piispa Jari Jolkkonen.

Arkkipiispa Kari Mäkinen avaa kokouksen opistolla maanantaina kello 10.45. Tiedotustilaisuus pidetään kello 11.15. Tilaisuuden pääaiheina ovat keskushallintouudistus sekä budjetti.

Maanantaina 4.11. lähetekeskusteluun tulee muun muassa kirkon keskushallintoa koskevan sääntelyn muuttaminen. Esityksen tavoitteena on keskushallinnon keventäminen ja päätöksenteon helpottaminen. Työlistalla on myös kirkon talousarvion ja toimintasuunnitelman hyväksyminen.

Kirkolliskokousedustajat käsittelevät kokousviikolla myös muun muassa lakivaliokunnalta tulevan mietinnön kirkolliskokousta koskevan määräenemmistösäännöksen muuttamisesta. Tavoitteena on selkeyttää rajanvetoa siitä, mitä kirkolliskokous voi päättää yksinkertaisella enemmistöllä ja mihin päätöksiin tarvitaan 3/4 määräenemmistö.

Seurakuntavaaleja ehdotetaan muutettaviksi yksipäiväisiksi. Mikäli kirkolliskokous hyväksyy ehdotuksen, se vaatii vielä eduskunnan hyväksynnän. Uudet luottamushenkilöt valitaan seuraavan kerran vuoden 2014 marraskuun seurakuntavaaleissa. Seurakuntavaaleissa äänioikeus on jo nyt 16 vuotta täyttäneillä henkilöillä. Vaalien projektipäällikkö Mari Leppänen on tavattavissa opistolla maanantaista keskiviikkoon.

Sisäasiainministeri Päivi Räsänen osallistuu kahvitilaisuuteen tiistaina 5.11. kello 14 alkaen.

Kirkolliskokouksen viestintä:
sähköpostit: etunimi.sukunimi@evl.fi

Tuulikki Terhemaa, p. 050 372 1239 (ma–to)
Sanna-Maaria Tornivaara, p. 050 406 5423 (ma–ke)
Petra Honkaranta-Siivari, p. 040 142 5185 (to–pe)
Heli Yli-Räisänen, p. 040 142 4818 (ke–pe)
Lucas Snellman, p. 050 566 8230 (ma–pe)

Lisätietoja:
Kirkolliskokouskeskustelua voi seurata Twitterissä: #kirkolliskokous #kyrkomote