Lohjan seniorifoorum kaikille, joilla on elämänkokemusta

Lohjan seniorifoorum kaikille, joilla on elämänkokemusta

Seniorifoorum kokoontuu Lohjan seurakuntakeskuksessa, Sibeliuksenkatu 2. Kahvitarjoilu alkaa  klo 12 ja ohjelma klo 13-15.

Seniorifoorum on Lohjan seurakunnan ja paikallisten järjestöjen yhteisvoimin toteuttama iltapäivä niille, joilla on elämän kokemusta. Foorumit ovat olleet suosittuja kohtaamispaikkoja. Puhujavieraina on saatu kuulla valtakunnan huippunimiä. Teemat ovat laaja-alaisesti ihmisen hyvinvoinnin ja elämän alueilta.

Seniorifoorum 24.10. Raija Tervomaa: "Kun se parasta ollut on..."

Vaikka tietokirjailija Raija Tervomaa onkin sanan mukaisesti Stadin Friidu henkeen ja vereen, hänen juurensa ovat syvällä lohjalaisessa maaperässä. Vuonna 1916 syntynyt äitinsä lähti Lohjalta jo 13-vuotiaana Helsinkiin piikatytöksi, mutta piti koko elämänsä huolen siitä, etteivät kotikonnut koskaan jääneet itseltään eivätkä lapseltaankaan unholaan. Niinpä ne ovat iskostuneet syvälle myös Tervomaan mieleen, mistä pitivät huolen sekä Lohjalla asuvat enot että ennen kaikkea Karjalohjalla vietetyt lapsuuden kesä- ja talvilomat sota-aikojakojen rupeamiakaan unohtamatta.

Tervomaa käsittelee omaa elämäänsä sekä subjektiivisesti että objektiivisesti, mutta aina ajan kuvaan ja omaan taustaansa peilaten. Tarinoillaan hän saa kuulijan mieleen kimpoamaan monta muistoa omista lapsuus- ja nuoruusvuosistaan.

Vapaa pääsy, kahvilippuja voi lunastaa eteisaulasta. Seniorifoorumin järjestävät Lohjan seurakunta ja Apuomena, järjestelyissä avustaa Lohjan Sydän.