Senioriforum, Suomi 100 v. huippusyksy

Senioriforum, Suomi 100 v. huippusyksy

Senioriforum kokoontuu Lohjan seurakuntakeskuksessa, Sibeliuksenkatu 2. Kahvitarjoilu alkaa  klo 12 ja ohjelma klo 13-15. Syksyn senioriforumit ovat torstaisin 26.10. ja 23.11.

Lohjan Senioriforum juhlistaa syksyllä Suomea kahdessa iltapäivässä. Vieraina ovat kaksi huippuluokan historian asiantuntijaa.

Torstaina lokakuun 26. päivä  puhujavieraana on kenraali Gustav Hägglund.

Hägglundin mittava sotilasura puolustusvoimien komentajana on antanut ainutlaatuisen näkökulman Suomen historiaan, itsenäisyyteen ja kansamme vaiheisiin ja omanlaatuisuuteen.

Hägglund tunnetaan teräväkatseisena ja rohkeana ajattelijana. Euroopan unioni, Nato, oman maamme puolustuksen kehittäminen ovat vaatineet uudenlaista ajattelua. Suomi 100v - Sui generis -teema avaa näkökulmia mistä olemme tähän päivään tulleet.

Marraskuussa itsenäisyyden juhlavuosi saa paikallisen tuulahduksen. 23. marraskuuta luennoitsijana vierailee lohjalaisille tuttu Torsti Salonen.

Salosen tarkka faktatieto, paikallinen tuntemus ja tarinan kerronta tempaavat mukaansa. Alustuksessaan- Lohja 100 -vuotiaassa Suomessa Salonen sijoittaa lohjalaiset Suomen historian aikajanan vaiheisiin.

Senioriforum on Lohjan seurakunnan ja paikallisten järjestöjen yhteisvoimin toteuttama iltapäivä niille, joilla on elämän kokemusta. Forumit ovat olleet suosittuja kohtaamispaikkoja. Forumeiden puhujavieraina on saatu kuulla valtakunnan huippunimiä. Teemat ovat laaja-alaisesti ihmisen hyvinvoinnin ja elämän alueilta.