Messut turvattu liitosalueilla

Messut turvattu liitosalueilla

Sammatin ja Pusulan messuaika muuttui 1.1.2013 alkaen.

12.12.2012

Seurakuntien yhteenliittyminen Lohjalla turvaa messujen säilymisen kaikissa kirkoissa ensi vuodesta eteenpäin. Messujen määrä ei vähene, mutta kahdessa kirkossa aikataulu muuttuu.

Jumalanpalveluksia porrastetaan kahdella alueella niin, että osaksi sama työntekijäryhmä voi pitää messun peräkkäin naapurikirkoissa kello 10 ja kello 12.

Sammatissa ja Pusulassa kirkkokansa saa nukkua aamulla hiukan tavallista pidempään. Niissä messut alkavat kello 12 joka sunnuntai 1.1. lähtien.

Karjalohjan ja Nummen seurakunnissa messut alkavat edelleen kello 10, samoin Lohjan keskustan Pyhän Laurin kirkossa. Asiasta päätti Lohjan yhteinen kirkkoneuvosto 10.12. Sitä ennen on kuultu kaikkien seurakuntien edustajia.

Virkkalan kirkon messut jatkuvat kuten nytkin, sunnuntaisin kello 16. Pusulan Kärkölän kirkon toimintaan päätös ei tuo muutoksia. Pikku-Laurin kappelissa Seurakuntakeskuksessa järjestetään perhemessu kerran kuussa kello 12, Sibeliuksenkatu 2.

Ruotsinkielinen messu tai jumalanpalvelus järjestetään kerran kuussa kello 13 keskustan Pyhän Laurin kirkossa sekä samoin Virkkalan kirkossa. Kaikkiaan Lohjan seurakuntalaisia palvelee alueen yhdeksän kirkkoa. Niistä Karjalohjan lasikirkko kivikirkon vieressä toimii lähinnä kerhotilana.

Kirkkolain mukaan messuja voi järjestää seurakunnassa eri aikoihin, kunhan se pidetään pääkirkossa kello 10. Messut toteutetaan seuraavasti joka sunnuntai:

• Pyhän Laurin kirkko, messu sunnuntaisin kello 10, Kirkkokatu/Sibeliuksenkatu
  • Virkkalan kirkko, messu sunnuntaisin kello 16, Virkkalantie 1, Lohja
  • Karjalohjan kirkko, messu sunnuntaisin kello 10, Keskustie 30
  • Sammatin kirkko, messu sunnuntaisin kello 12, Pappilantie 1, Sammatti
  • Nummen kirkko, messu sunnuntaisin kello 10, Kirkkotie 10, Nummi
  • Pusulan kirkko, messu sunnuntaisin kello 12, Marttilantie 1, Pusula
  • Pusulan Kärkölän kirkossa on ollut neljä jumalanpalvelusta vuosittain ja ne jatkuvat entisellään: pääsiäinen, juhannus, elokirkko elokuussa ja jouluaaton hartaus klo 14.
    Kesäaikana Kärkölän kirkossa on konserttisarja. Tunnelmallinen, talkoilla rakennettu intiimi kirkko on myös suosittu vihkikirkko.