Lohjan seurakunnassa pidettiin ideointi-ilta

Lohjan seurakunnassa pidettiin ideointi-ilta

Torstaina 9.1.2014 kokoonnuttiin klo 18.30 suunnittelemaan uutta ja olemassa olevaa.

Innostunut puheensorina täytti Lohjan seurakuntakeskuksen takkahuoneen, kun kolmisenkymmentä seurakuntalaista kokoontui ideoimaan seurakunnan tulevia tapahtumia.

Illan isäntinä toimivat pastorit Erkki Taivainen ja Panu Mäkelä. Seurakunnassa on jo nyt monipuolista ohjelmaa eri-ikäisille seurakuntalaisille. Tällä kertaa kuitenkin pohdittiin mitä tapahtumia seurakunnassa on aikuisille. Mitä toiveita, odotuksia ja ideoita aikuisilla on seurakunnan toiminnan suhteen ja miten mennään seurakuntana yhdessä eteenpäin ja saadaan yhdessä tekemisen ja olemisen meininki.

Alustuksen jälkeen jokaisella oli mahdollisuus kirjata omia toiveita ja ajatuksia paperille. Ideoita tapahtumille löytyi runsaasti ja loppuillasta niitä käytiin yhdessä läpi. Vapaaehtoisia tekijöitä tarvitaan aina ja ajatuksena oli, että jokainen voi olla mukana toiminnassa oman tilanteensa ja jaksamisensa mukaan.

Illalle on luvassa jatkoa maaliskuussa, silloin on jälleen mahdollisuus kokoontua yhteen ja rakentua yhdessä seurakuntalaisten ja seurakunnan parhaaksi. Jatkamme pohdiskelua ja etsimistä lauantaina 8.3. klo 16-18 seurakuntakeskuksen takkahuoneessa. Tule sinäkin mukaan!  Lue lisää.

Teksti ja kuvat:

Sirkku Lehtonen

Yhdessä voimme rakentaa seurakuntaamme

Seurakunnissa eri puolilla Suomea on kokeiltu uudenlaisia työtapoja seurakunnan toiminnan toteuttamisessa. Keskeisin asia kokeilussa on ollut yhdessä tekeminen ja suunnittelu. Kokeilukokemukset ovat olleet positiivisia. Erilaiset seurakunnan jäsenet ja työntekijät ovat tulleet yhteen, suunnitelleet ja toteuttaneet mitä erilaisimpia tilanteita jumalanpalveluksista keskusteluiltoihin ja retkiin. Yhdessä tekeminen on selvästi tuonut uutta tuulahdusta seurakunnan toimintaan.

Jos sinulla on idea, toive tai haave siitä, mitä seurakunnassa voisi olla tai missä haluaisit itse olla mukana, tule mukaan! Seurakunta on yhteinen, mahdollisuuksia, lahjoja ja taitoja on monia. Yhteyshenkilöinä toimivat pastorit Erkki Taivainen ja Panu Mäkelä. Heidän yhteystietonsa löydät täältä.