Sana

Sana

Rukous ja usko

Isä meidän –rukous on yksi parhaista rukouksista, jota voi kyllä suositella jokaiselle joka päivänä luettavaksi. Myös Jeesus suositteli tätä rukousta kaikille:

”Isä meidän, joka olet taivaissa.
Pyhitetty olkoon sinun nimesi.
Tulkoon sinun valtakuntasi.
Tapahtukoon sinun tahtosi,
myös maan päällä niin kuin taivaassa.
Anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme.
Ja anna meille meidän syntimme anteeksi,
niin kuin mekin anteeksi annamme niille,
jotka ovat meitä vastaan rikkoneet.
Äläkä saata meitä kiusaukseen,
vaan päästä meidät pahasta.
Sillä sinun on valtakunta ja voima ja kunnia iankaikkisesti. Aamen.”

Rukous on oikeastaan yksi tärkeimmistä asioista uskossa jokaisena armon päivänä. Uskossa luettu rukous on vilpitöntä puhetta Jumalalle. Joku voi kysyä, miten rukoilisin tai mitä sanoja käyttäisin? Riittääkö huokaus?

Raamatussa kerrotaan, miten Jeesus opetti juuri tämän rukouksen opetuslapsilleen. Isä meidän – rukouksessa on sanottu paljon. Se on todella tärkeä rukous. Tämä rukous kattaa monta elämämme osa-aluetta ja sen ääneen lukeminen voi myös lohduttaa. Jumala kuulee sittenkin rukoukseni, vaikka voin sitä joskus myös epäillä. Jos et jaksa ääneen rukoilla, muista huokaista hiljaa Jumalan puoleen.

Eri elämän ajanjaksoina saamme rukoilla erityisesti sitä, että Jumala lähettäisi vierelleni rukouksen mielellä olevia lähimmäisiä, jotka jaksavat olla lähellä ja kuunnella kysymyksiäni. Vierelle tulija voi olla myös evankeliumin lähettiläs, hän voi lohduttaa sinua uskomaan syntisi anteeksi ja olemaan hyvässä turvassa. Miten monta kertaa juuri tällaisen viestin tuoja on ollut merkki siitä, että Jumala on kuullut rukouksen. Kannattaa sinunkin rukoilla aina Jumalaa, Hän on elämän ja kuoleman Herra.

Voit tulla myös koska vaan kirkkoon yhteiseen jumalanpalvelukseen rukoilemaan yhdessä ja erikseen vaikkapa tämä Isä meidän- rukouksen sanoin.

Sampo Luukkonen, aluekappalainen, Pusula