Koti-ikävä
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Etusivu Sivukartta Palaute Tekstikoko: Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä
Lohjan seurakunta - etusivulle

Koti-ikävä

(julkaistu 10.5.2014, Länsi-Uusimaa)

Mitä koti sinulle merkitsee? Paikka, jossa asuu sinulle rakkaita ihmisiä ja sinua rakastetaan ehdoitta? Paikka, jossa voit levätä ja olet turvassa? Paikka, jossa sinusta pidetään huolta? Kaikkien maanpäällinen koti ei ole tällainen, mutta meille on luvattu koti myös taivaassa. Ja se koti täyttää nämä kaikki kriteerit.

 Huomenna elämme 3. sunnuntaita pääsiäisestä ja sunnuntain otsikkona on ”Jumalan kansan koti-ikävä”. Sunnuntain evankeliumi, Johanneksen evankeliumi 17:11 – 17, kertoo Jeesuksen ylösnousemuksen jälkeisestä ajasta Jeesuksen ollessa vielä maan päällä. Jeesuksen viesti meille oli, että hän menee edeltä käsin valmistamaan meille kotia, jonne voimme kuolemamme jälkeen mennä. Jeesus on meille tie tuohon kotiin ja meille on sija siellä valmistettu.

Jokainen meistä on todennäköisesti joskus tuntenut koti-ikävää. Kaihertavaa tunnetta sydänalassa, kun haluaisit olla rakkaassa paikassa, jonne et sillä hetkellä pääse. Ikävä taivaan kotiin voi tuntua hämmentävältä. Meille on annettu suuri lahja. Elämämme täällä maan päällä iloineen, suruineen ja haasteineen. Sinun tehtäväsi on elää elämäsi täysin sydämin. Siitä huolimatta voi iloita myös omasta paikastaan Taivaan kodissa, joka odottaa meitä omalla ajallaan. Taivasikävä voi pitää sisällään myös ikävää niitä meille rakkaita ihmisiä kohtaan, jotka ovat jo kutsuttu Taivaan kotiin. He odottavat meitä, ja oikean ajan koittaessa kohtaamme heidät jälleen. Taivasikävä voi olla myös kaipuuta sisäiseen rauhaan ja lepoon kiireisen arjen keskellä. Taivaan koti on paikka, jossa on tilaa levolle ja pysähtymiselle.

Taivaan kotiin pääsemme aikanamme. Ennen sitä elämme lahjaksi saamamme elämäämme. Riemuitaan elämästä ja iloitaan siitä, että meillä on koti myös maallisen elämän jälkeen.

Katja Itämäki, johtava diakoniatyöntekijä

Pusula Nummi Sammatti Karjalohja Lohja