Oman elämän aarrearkku
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Etusivu Sivukartta Palaute Tekstikoko: Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä
Lohjan seurakunta - etusivulle

Oman elämän aarrearkku

Jos sinun elämäsi tärkeimmät ja arvokkaimmat asiat ja esineet koottaisiin aarrearkkuun, millaisia asioita siellä olisi? Löytyisikö aarrearkustasi kenties rahaa tai osakkeita? Olisiko siellä joku esine, jota varten olet kauan säästänyt ja lopulta voinut sen ostaa tai jokin lahjaksi saatu tavara? Minun aarrearkustani löytyisi luulavasti ainakin valokuvia, jotka muistuttavat elämäni erilaisista hetkistä: muistoja tärkeistä tapahtumista ja ihmisistä. Mitkä ovat sinun elämäsi aarteita?

Ensi pyhän evankeliumi (Luuk.12:13-21) kertoo katoavaisista ja katoamattomista aarteista.  Katoavaiset aarteet ovat sellaisia, joita voimme tässä elämässä itsellemme kerätä. Ne voivat kuitenkin kadota, mennä rikki tai menettää arvonsa – viimeistään tämän elämän päätyttyä ne käyvät tarpeettomiksi. Maalliset rikkaudet voivat myös herättää ahneutta, jonka seurauksena saatamme kääntää selkämme toinen toisillemme. Omaisuus ja mukavuudenhalu saattavat mennä ihmisen edelle. Evankeliumiteksti varoittelee katoavaisista aarteista ja rohkaisee etsimään katoamattomia aarteita.

Voisiko elämämme aarrearkusta löytyä Raamattu ja sen sisältämä sanoma? Raamatusta löytyy monia katoamattomia aarteita. Yksi Raamatun tärkein aarre on se, että se kertoo meille Jeesuksesta, joka rakastaa meiltä niin paljon, että omalla ristikuolemallaan on avannut meille oven ikuiseen elämään Taivaan kodissa. Tähän ilosanomaan uskominen on sellainen aarre, joka ei katoa ja jonka arvo ei koskaan laske.

Katoamattomista aarteista kerrotaan myös virressä 183:

”On meillä aarre verraton, se kalliimpi on kultaa.
Myös jalokivi kallein on sen rinnalla vain multaa.
Näin suuren lahjan taivaasta me saimme omaksemme,
sanansa Herra Jumala kun antoi aarteeksemme.” (183:1)

Anna Merivirta, kesäteologi

Pusula Nummi Sammatti Karjalohja Lohja