Kristuksen kirkastuminen

Kristuksen kirkastuminen

(Länsi-Uusimaa, 2.8.2014)

Kristuksen kirkastuminen, Mark 9:2-8

Jeesus kysyy opetuslapsiltaan hämmentävän kysymyksen: Kuka minä olen? Kysymys on pinnalla monen ihmisen elämässä ja sen eri vaiheissa, etenkin meidän nuorten keskuudessa. Oman itsensä etsiminen on kuumimmillaan ja alamme myös etsiä itseämme suhteessa muihin. Vastuu alkaa painaa – emme ole enää lapsia emmekä oikein vielä aikuisiakaan. Toivomme, että löytäisimme kirkastuksen eli jonkun asian selkeytymisen. Emme aina ymmärrä, mitä ympärillämme tapahtuu. – Jeesuksen mukana vuorella olleet Pietari, Jaakob ja Johannes olivat varmasti aivan yhtä ymmällään kuin välillä me nuoretkin.

Onko sinun elämässäsi tapahtunut kirkastumista tai jonkin asian selkiytymistä? Herran siunauksessa rukoilemme Luojalta, että hän kirkastaisi kasvonsa meille. Herran tiet ovat tutkimattomat, ja nuoren elämässä, keskellä kaikkea, sitä tahtoisi rukoilla Häntä kirkastamaan eli selventämään omaa tahtoansa meille ja osoittamaan rakkauttansa meitä kohtaan.

Sinä, kristitty, sinun elämässäsi on tapahtunut käännekohtia, kirkastumisia ja selventymisiä. Kasteessa sinut on liitetty seurakuntaan ja Kristukseen: olet päässyt kirkastuksen tielle. Konfirmaatiossa seurakuntaan kuulumisesi on vahvistettu: kirkastuksen tiesi selkenee. Täten pääset osallistumaan ehtoolliselle eli olet osa Kristuksen ruumista ja verta. Olet matkalla kirkastuksen tiellä, risteyksessä, ja sinun on tehtävä valinta suunnastasi ja pidettävä huoli, että pysyt turvallisesti tiellä.

Pelokkaat opetuslapset eivät aluksi tienneet Jeesuksen Messiaanisuudesta. Me nuoretkaan emme välttämättä tiedä suunnastamme, vaikka meillä onkin tienviitat, GPS, kyltit ja vanhempien neuvot. Meidän täytyy vain osata valita kirkastuksen tiemme kohti Jeesusta. Silloin Jumalan armo tuntuukin aivan erityisen kirkkaalta, että voi pojat!

Laura Leppäkoski
Kesätyöntekijä