Lohjan seurakunta on Reilun kaupan seurakunta

Lohjan seurakunta on Reilun kaupan seurakunta

- Meillä on käynyt vieraita muistakin seurakunnista ja he ovat pitäneet tästä kahvista niin kovasti, että heidänkin seurakunnissaan on siirrytty juomaan Reilun kaupan kahvia, kertoo Lohjan seurakunnan pääemäntä Jaana Harinko-Sandell.

Reilu kauppa parantaa perhetuottajien ja suurtilojen työntekijöiden oloja sekä ympäristön hyvinvointia kehitysmaissa. Reilu kauppa tähtää köyhyyden vähentämiseen kaupan avulla.

Lohja 12.1.2015

Suomessa on tällä hetkellä kuusi Reilun kaupan seurakuntayhtymää ja sata Reilun kaupan seurakuntaa.  Reilun kaupan seurakunta -arvonimi myönnettiin myös Lohjan seurakunnalle syksyllä 2010. Arvonimen myöntää Reilun kaupan edistämisyhdistys neljäksi vuodeksi kerrallaan.

Seurakunnan tilaisuuksissa on tarjolla Reilun kaupan kahvia ja teetä sekä Reilun kaupan ruokopalasokeria. Saatavuuden mukaan Lohjan seurakunnassa tarjoillaan myös Reilun kaupan hedelmiä. Pöytiä koristavat usein myös Reilun kaupan ruusut.

- Kuluneen neljän vuoden aikana Reilun kaupan kahvin kulutus on kymmenkertaistunut, sillä vaaleapaahtoinen Gran Palomar Reilun kaupan kahvi on maistunut seurakuntalaisille, seurakunnan keittiöltä kerrotaan. Gran Palomar on sitä paitsi lähes paikallista, sillä sen paahtaa Lohjalla sijaitseva Cafetoria Roastery.

Lue lisää aiheesta Reilu kauppa.