Keittiön vapaaehtoiset

Keittiön vapaaehtoiset

Lohjan seurakunnassa toimii viitisenkymmentä keittiövapaaehtoista eri toimipisteissä. He ovat mukana toteuttamassa eri työalojen tilaisuuksien ruoka- ja kahvitarjoiluita yhdessä vakinaisen keittiöhenkilökunnan kanssa.

Vapaaehtoiset kokevat tehtävänsä mielekkääksi, monipuoliseksi ja palkitsevaksi harrastukseksi, jonka kautta seurakunnan toiminta on tullut tutuksi.

- Tämä on kuin kotona olisi, totesi eräs keittiön vapaaehtoinen.

Vapaaehtoisten työpanos on seurakunnalle korvaamattoman arvokas. Siitä kiitokseksi seurakunnan keittiötoimi järjestää vapaaehtoisilleen virkistystoimintaa kuten retkiä ja konsertteja.

Eniten keittiövapaaehtoisia toimii diakoniatyön tilaisuuksissa kuten työttömien ruokailuissa ja varttuneen väen päiväpiireissä. Suurin osa keittiövapaaehtoisista on eläkeläisiä, mutta vapaaehtoistoiminta sopii myös työssäkäyvälle, sillä seurakunnassa on paljon tilaisuuksia myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Keittiövapaaehtoiseksi ryhtyvältä ei edellytetä aiempaa kokemusta keittiötyöstä, vaan tehtävään opastetaan. Lisätietoja pääemännältä Johanna Vainio, p. 044 328 4355, **@**